Tumble

Το PS Move παίζει... Jenga

Πέραν των 50 αυτών επιπέδων που συνιστούν την πρόκληση του Tumble για έναν παίκτη, ο τίτλος υποστηρίζει τη συμμετοχή και δεύτερου παίκτη, τόσο συνεργατικά όσο και ανταγωνιστικά. Οι τρόποι συμμετοχής απαιτούν είτε με τη χρήση δεύτερου χειριστηρίου - π.χ. σε επίπεδα όπου και οι δύο παίκτες συμμετέχουν ταυτόχρονα με σκοπό την ταχύτερη ολοκλήρωσή τους - είτε με τη χρήση ενός και τη συμμετοχή να εναλλάσσεται ανάμεσα στους δύο παίκτες. Η πλευρά αυτή του Tumble μπορεί να διασκεδάσει μια... ολόκληρη παρέα, αφού απαιτεί από τους συμμετέχοντες να παίξουν στις ίδιες συνθήκες. Στις περιπτώσεις ανταγωνιστικής δράσης αντιθέτως (όπου κάθε παίκτης καλείται να δημιουργήσει το υψηλότερο κτίσμα), τα αντικείμενα που διατίθενται σε κάθε συμμετέχοντα είναι διαφορετικά, οπότε υπάρχει πάντα ένα περιθώριο... αδικίας σε βάρος ενός εκ των δύο παικτών.

Στα του τεχνικού τομέα, είναι αλήθεια ότι το Tumble δεν έχει πολλά περιθώρια για... εντυπωσιασμό: τα γραφικά του είναι μεν υψηλής ευκρίνειας αλλά εκ των πραγμάτων απλοϊκά. O χώρος όπου λαμβάνει χώρα η δράση, για παράχειγμα, θυμίζει έντονα "άδειο" τηλεοπτικό στούντιο προς διευκόλυνση του gameplay. Είναι ωστόσο φροντισμένα και όχι πρόχειρα: τα αντικείμενα είναι με σαφήνεια προσδιορισμένα και αλληλεπιδρούν όμορφα με τις φωτεινές πηγές του χώρου, ανάλογα και με το υλικό κατασκευής τους. Τα ηχητικά εφέ είναι τυπικά και λειτουργικά, ενώ καλύτερη θα μπορούσε να είναι πιθανότατα η μουσική επένδυση, που δεν... προσπαθεί ιδιαίτερα.

Tο Tumble ως παραγωγή συνολικά, ωστόσο, δεν χρειάζεται κορυφαία γραφικά και ήχο για να ξεχωρίσει: είναι από εκείνα τα games των οποίων η άριστη "αίσθηση" παρακινεί τους παίκτες ν' ασχοληθούν μαζί τους ξανά και ξανά. Ο εξαιρετικός χειρισμός του, η πειστικά φυσική συμπεριφορά των αντικειμένων, οι επιλογές παιχνιδιού αλλά και η πολύ χαμηλή τιμή διάθεσης του τίτλου (μόλις €10), καθιστούν τη δημιουργία της Supermassive Games μία από τις καλύτερες επιλογές που έχουν οι κάτοχοι PlayStation Move αυτή τη στιγμή. Αν συνιστάται λέει...; Ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ