Toyota FT-1 στο Gran Turismo 6

Από τον εκθεσιακό χώρο του Detroit... στις αγωνιστικές πίστες του PS3

Πιστή στην υπόσχεσή της να προσφέρει τακτικά extra περιεχόμενο χωρίς χρέωση στους παίκτες του Gran Turismo 6, η Sony διέθεσε πριν από μερικές ώρες την αναβάθμιση υπ' αριθμόν 1.03 του κορυφαίου της racing game για το PlayStation3. Αυτή φέρνει στο προσκήνιο βελτιώσεις και διορθώσεις όλων των ειδών - από την ακρίβεια στο χειρισμό συγκεκριμένων οχημάτων μέχρι τις ενδείξεις σε πραγματικό χρόνο των αλλαγών στις μικρορυθμίσεις ισορροπίας και βάρους των αυτοκινήτων - αλλά ενδιαφέρει τους κατόχους του GT6 για δύο κυρίως πράγματα: τις νέες προκλήσεις (seasonal events) σε αγώνες με συγκεκριμένες συνθήκες ή στόχους, επί τη ευκαιρία της έκθεσης North American international Auto Show, και δύο νέα αυτοκίνητα... ένα εκ των οποίων της κατηγορίας GT Vision!

Πράγματι, μετά την εντυπωσιακή Mercedes Benz AMG Vision Gran Turismo, ένα νέο αυτοκίνητο σχεδιάζεται από μεγάλο κατασκευαστή σε συνεργασία με την Polyphony Digital και τη Sony, έχοντας προδιαγραφές supercar και στόχο να εμφανιστεί πρώτα σε μορφή εικονική - και, στη συνέχεια, σε υλική. Ο λόγος για το FT-1 της Toyota, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στην προαναφερθείσα έκθεση στο Detroit προχθές συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του ειδικού Τύπου της αυτοκίνησης λόγω όχι μόνο του αγωνιστικού του design, αλλά και των επιδόσεων που η Toyota φιλοδοξεί να του χαρίσει μηχανολογικά όταν το διαθέσει στην αγορά. Πρόκειται όντως για ένα από τα ομορφότερα σχεδιασμένα supercars των τελευταίων ετών: φουτουριστικό, επιθετικό, με "DNA" από το ιστορικό πλέον Toyota Supra αλλά πολύ περισσότερο μοντέρνες γραμμές και φυσικά δυνατότητες. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που θα ήθελαν να πάρουν μία ιδέα της γενικής του εικόνας, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν το σχετικό video.

Αυτό το αυτοκίνητο οι κάτοχοι του GT6 θα έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν εικονικά πριν από όλους - και πιθανώς... μόνο εκεί, με τις τιμές που συνοδεύουν τα supercars στα υπ' όψιν - στις αγωνιστικές πίστες του PlayStation3. Το Toyota FT-1 έχει αναπαρασταθεί με μεγάλη ακρίβεια από την Polyphony, αξιοποιώντας τα πραγματικά αρχικά δεδομένα του κατασκευαστή και τα χαρακτηριστικά στοιχεία που επηρεάζουν την οδήγησή του. Οι παίκτες μπορούν να το αποκτήσουν είτε αγοράζοντάς το είτε κερδίζοντάς το μέσα από το σχετικό προαναφερθέν seasonal event. Από ένα δεύτερο τέτοιο event οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν και την BMW M4 Coupe, αν προτιμούν κάτι περισσότερο... γήινο από το Toyota FT-1. Το μόνο που απομένει είναι να στοιχηματίσουμε όσον αφορά στο ποιός θα είναι ο μεγάλος κατασκευαστής που θα κάνει αισθητή την παρουσία του με το επόμενο αυτοκίνητο Vision GT. Έως τώρα είχαμε έναν Γερμανό και έναν Ιάπωνα. Δεν έχει σειρά ένας Ιταλός τώρα; Ε, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ