Tomb Raider and the Guardian of Light

Αλλιώτικο, super!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: PC,Playstation3,Xbox 360
Τιμή: €13,00

Εταιρία: Square Enix
Διανομή: Sony Hellas

Η επιτυχημένη πορεία των Tomb Raider είναι προφανώς συνδεδεμένη με την ίσως διασημότερη (και σίγουρα περισσότερο σέξι) περσόνα του gaming της τελευταίας 15ετίας, τη βρετανίδα Lara Croft - και η μεγάλη εμπορική της επιτυχία, το ίδιο. Έχοντας ακόμη νωπά τα δείγματα γραφής του ποιοτικού Tomb Raider Underworld, οι φίλοι και φίλες της σειράς ασφαλώς περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο μέλος της οικογένειας, στο ίδιο στυλ παιχνιδιού. Η Crystal Dynamics όμως, προκειμένου να μην πέσει στην παγίδα που είχε πέσει παλαιότερα η Eidos, επέλεξε να μην προσφέρει άλλο ένα "επεισόδιο"... copy/paste, μα κάτι αλλιώτικο. Το Tomb Raider and the Guardian of Light έχει τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, χαρακτηρίζεται μεν από απλοϊκότερους μηχανισμούς, αλλά προσφέρει άφθονη δράση και διασκέδαση στις 8 περίπου ώρες που διαρκεί.

Το σενάριο του The Guardian of Light ξεκινά στη Νότιο Αμερική, σε μία ζούγκλα, όπου... αναμενόμενα η Lara αναζητά ένα αρχαίο αντικείμενο. Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, ωστόσο, πέφτει θύμα επίθεσης εχθρών που επίσης το ψάχνουν για τους δικούς τους λόγους, καθώς και θεοτήτων που επανέρχονται στο προσκήνιο μετά την απομάκρυνσή του από το σημείο που είχε τοποθετηθεί. Ποιά άλλη επιλογή έχει η sexy αρχαιολόγος, από το ν' ανακτήσει το αρχαίο αντικείμενο και να το τοποθετήσει πίσω στη θέση του, ώστε να επαναφέρει την ηρεμία στην περιοχή; Προφανώς, καμία!

Είναι αλήθεια ότι ο τίτλος ξεκινά μάλλον κοινότυπα, όμως - σε αντίθεση με όλους τους άλλους τίτλους της σειράς - εκπλήσσει με τον τρόπο που παίζεται. Πρωταγωνιστικό ρόλο δεν παίζουν οι μηχανισμοί των platform games, αλλά των τίτλων δράσης. Η κάμερα είναι σταθερή και βρίσκεται σε συγκεκριμένο ύψος πάνω από τις τοποθεσίες, δεν ακολουθεί δηλαδή τη Lara πίσω από την πλάτη της. Οι πίστες επίσης έχουν τελείως διαφορετική δομή: είναι εμφανώς μικρότερες και ως επί το πλείστον προσαρμόζονται έτσι ώστε να προβάλλουν όλα όσα χρειάζεται να προβληθούν με 3D γραφικά, στην "ενεργή" οθόνη. Η Lara κινείται μέσα στο χώρο, αντιμετωπίζει τέρατα και εχθρούς που προσπαθούν να την εξοντώσουν, μαζεύει αντικείμενα και πυρομαχικά και προσπαθεί να λύσει γρίφους που θα τής ανοίξουν πόρτες και θα τής δώσουν πρόσβαση στην επόμενη τοποθεσία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ