Το The Last of Us στο PS4

Στέλεχος της Sony... χαλάει την καλοκαιρινή έκπληξη της εταιρείας για τους gamers. Top fun!

Να, αυτά είναι τα διασκεδαστικά στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης: υποτίθεται πως υπάρχουν πληροφορίες που είναι εμπιστευτικές... που τις συζητάς "ψιθυριστά" μέχρι να έλθει η ώρα να αποκαλυφθούν - ακριβώς επειδή οι πηγές που τις μοιράζονται μαζί σου θεωρούν τις πληροφορίες αυτές αρκετά σημαντικές ώστε να τύχουν επίσημης "αποκάλυψης - και... μία ωραία πρωΐα απλώς αναφέρονται ανέμελα από εταιρικά χείλη, με τρόπο συγκεκριμένο κι όχι ασαφή, σαν να ήταν εξ' αρχής σχεδιασμένο να συμβεί έτσι! Κάτι τέτοιο συνέβη πριν από λίγες ώρες με το The Last of Us για το PlayStation4, την ύπαρξη του οποίου γνωρίζαμε και είχαμε διασταυρώσει από πολλαπλές πηγές στις αρχές του χρόνου αλλά - με δεδομένο το γεγονός ότι η Sony όχι απλώς δεν έχει σε κανένα πρόγραμμα κυκλοφοριών αναφέρει κάτι τέτοιο, αλλά δεν είχε καν υπονοήσει τίποτε σχετικό - είχαμε θεωρήσει σκόπιμο να μην γνωστοποιήσουμε.

Ο λόγος για τον οποίο η Sony είχε επιδιώξει και καταφέρει - μέχρι χθες - να κρατήσει μυστική την ύπαρξη του The Last of Us για το PlayStation4 είναι απλός: σκόπευε να αξιοποιήσει το στοιχείο του... αιφνιδιασμού για να εκπλήξει ευχάριστα τους gamers σε όλο τον κόσμο. Ο πολυβραβευμένος τίτλος της Naughty Dog - πιθανώς το καλύτερο video game συνολικά πέρυσι και μία από τις κορυφαίες παραγωγές στην επτάχρονη πορεία του PS3 - θα διατεθεί στο PS4 σε... λιγότερο από τρεις μήνες ίσως. Σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι. Θα προσφέρει, όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, αναβαθμισμένα γραφικά σε σχέση με τον προκάτοχό του, καθώς και όλο το extra περιεχόμενο που έχει διατεθεί για το The Last of Us μέχρι σήμερα (όπως το σεναριακό Left Behind που κυκλοφόρησε πρόσφατα). Ο τίτλος θα διατεθεί τόσο σε υλική μορφή όσο και μέσα από το PlayStation Store.

Ε, όλα τα παραπάνω τα... μοιράστηκε "ελαφρά τη καρδία" με το κοινό της τουρκικής τηλεόρασης ο αντιπρόεδρος του τμήματος PlayStation Τουρκίας, ο Sercan Sulun, χθες σε σχετική συνέντευξη. Το στέλεχος της Sony διευκρίνισε πως δεν υπάρχει για την ώρα στα σχέδια της Sony "συνέχεια" για το αρχικό The Last of Us, αλλά πως η προαναφερθείσα έκδοση είναι προγραμματισμένη για κυκλοφορία μέσα στον Ιούνιο ή Ιούλιο. Η Sony Ευρώπης δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τα λεγόμενα του Sulun, όμως η ορθότητα των πληροφοριών θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη - και απομένει να διαπιστώσουμε πώς θα χειριστεί το θέμα η Sony σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς πλάνο επίσημης αποκάλυψης για το The Last of Us στο PlayStation4 είναι σίγουρο πως υπήρχε τους τελευταίους μήνες.

Η αλήθεια είναι πως η Naughty Dog είχε σε πολλαπλές τον τελευταίο καιρό περιπτώσεις υποννοήσει πως ετοιμάζει κάτι ενδιαφέρον - καθώς και ότι έχει ήδη "περάσει" το μηχανισμό δημιουργίας γραφικών της στο PS4 και πειραματίζεται με αυτόν - αλλά μέχρι χθες η γενική εντύπωση ήταν πως η διάσημη εταιρεία αναφέρεται στο Uncharted 4, το οποίο είναι γνωστό πως αναπτύσσεται για το νέο οικιακό PlayStation. Ε, τώρα ξέρουμε πως αναφερόταν και σε αυτό... και σε κάτι άλλο. Ε, ας βγει επιτέλους και κάποιο άλλο στέλεχος της Sony να μιλήσει για το Χριστουγεννιάτικο Gran Turismo 7 στο PS4, να... τελειώνουμε με τις εκπλήξεις...!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ