To Soul Calibur σε iPhone και iPad

To ιστορικό fighting game της Namco συμφιλιώνεται με την... αφή!

Είναι γνωστή η... αδυναμία που έχει το Αθηνόραμα Digital στην κορυφαία σειρά fighting games της Namco, τα Soul Calibur - δεν θα μπορούσε παρά να είναι ευχάριστη έκπληξη στα μάτια μας, λοιπόν, η κίνησή της να μεταφέρει στις σύγχρονες φορητές συσκευές της Apple, τα iPhone και τα iPad, τον τίτλο που εγκαινίασε την οικογένεια των SC. Πράγματι, 15 ημέρες πριν από την κυκλοφορία της νέας οικιακής έκδοσης, του Soul Calibur V, για PS3 και Xbox 360, η Namco φέρνει το Soul Calibur του Dreamcast (έτος κυκλοφορίας 1999) στο iOS!

To Soul Calibur για iPhone/iPad θα προσφέρει 19 διαφορετικούς μαχητές και όλους σχεδόν τους τρόπους παιχνιδιού της αρχικής έκδοσης, δηλαδή τους Αrcade, Τime Αttack, Survival και Extra Survival, συν το mode εξάσκησης (Practice) και της συλλογής των εικαστικών του (Museum). Λείπει η επιλογή Τeam Βattle αλλά και οποιαδήποτε επιλογή συμμετοχής δύο παικτών μέσω Internet, δυστυχώς - αυτή ελπίζουμε να προστεθεί κάποια στιγμή στο μέλλον με σχετική αναβάθμιση του τίτλου. Για την ώρα θα υποστηρίζεται το Game Center της Apple για ανάρτηση βαθμολογιών σε 3 από τις παραπάνω επιλογές παιχνιδιού, οπότε δεν θα λείπει εντελώς το ανταγωνιστικό στοιχείο από τη νέα έκδοση.

Ο χειρισμός γίνεται με τον ίδιο τρόπο που έχουμε συναντήσει και στα Street Fighter της Capcom για iOS: ένας εικονικός μοχλός και τέσσερα εικονικά πλήκτρα βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης και ο παίκτης καλείται να ελέγξει τον μαχητή του με συνδυασμό πιέσεων στα αντίστοιχα σημεία. Το Soul Calibur για iOS η Namco θα το διαθέσει στις 19 του μήνα για iPhone 4/4S, iPod Touch 4ης ή 5ης γενιάς και iPad/iPad 2, σε άγνωστη μέχρι στιγμής τιμή πώλησης. Θα επανέλθουμε, λοιπόν, με τις εντυπώσεις μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ