To Halo: Spartan Assault και για τα δύο Xbox

Έγκαιρα για την εορταστική περίοδο, με extra περιεχόμενο

Αν η μικρή αυτή αποκάλυψη είχε σκοπό να προκαλέσει έκπληξη στον ειδικό Τύπο, η αλήθεια είναι πως δεν το... κατάφερε ακριβώς, όμως δεν παύει να είναι ευχάριστη εξέλιξη: η Microsoft επιβεβαίωσε την διάθεση εντός της εορταστικής περιόδου του πιο πρόσφατου μέλους της οικογένειας των Halo, αυτή τη φορά για το Xbox 360 αλλά και το Xbox One. Το Halo: Spartan Assault δεν είναι shoot' em up πρώτου προσώπου όπως τα τέσσερα προηγούμενα της σειράς, καθώς η δράση καλύπτεται με κάμερα "πάνω από" το πεδίο της μάχης και ο χειρισμός έχει προσαρμοστεί ανάλογα. Σεναριακά, δε, τοποθετείται κάπου ανάμεσα στα Halo 3 και Halo 4, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές - τον οπλίτη Davis και την διοικητή Palmer - οπότε και τα είδη των αποστολών διαφέρουν από τα γνωστά.

Ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει απο τη Microsoft μέσα στο καλοκαίρι για Windows Phone 8, Windows RT και Windows 8, με την ελπίδα πως θα χρησίμευε ως ποιοτικό παράδειγμα του πώς τα smartphones και τα tablets με τα λειτουργικά συστήματα της αμερικανικής εταιρείας μπορούν να προσφέρουν (και) video games αξιώσεων. Τεχνικά το Spartan: Assault δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου άσχημο - ειδικά βάσει των περιορισμών στις συσκευές αυτές - όμως ο μέσος όρος βαθμολογιών που απέσπασε στις σχετικές κριτικές μετά βίας ξεπέρασε το 70/100 κυρίως λόγω του όχι ακριβώς ιδανικού χειρισμού του. Η έκδοση για PC (που στηρίζεται προφανώς σε πληκτρολόγιο και mouse) κυμάνθηκε, γι' αυτόν το λόγο, σε ανώτερα επίπεδα από τις αντίστοιχες των smartphones και των tablets.

Η έκδοση του Halo: Spartan Assault για το Xbox One και το Xbox 360 έχει δημιουργηθεί από τις ίδιες ομάδες ανάπτυξης - τις 343 Industries και Vanguard Games - και προσφέρει έναν αριθμό από extra στοιχεία σε σχέση με τις παρούσες εκδόσεις. Αυτά περιλαμβάνουν τόσο έναν ολοκαίνουργιο αντίπαλο, τους Flood, καθώς και νέες συνεργατικές αποστολές, τις 5 επιπλέον αποστολές της επέκτασης Operation Hydra για Windows 8, νέα όπλα και αναμεωμένο εξοπλισμό γενικότερα. Και οι δύο εκδόσεις υποστηρίζουν συνεργατικό παιχνίδι μέσω Internet, όπως και Achievements. Είμαστε πρακτικά βέβαιοι πως η Microsoft έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε ο χειρισμός του Spartan Assault με τα joypad των Xbox 360/Xbox One να είναι ταχύτερος και ακριβέστερος. Θα το μάθουμε με βεβαιότητα όταν ο τίτλος διατεθεί - αποκλειστικά μέσω Xbox Live - στα μέσα Δεκεμβρίου, υποθέτουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ