The Last of Us στο PS4, επίσημα

Επιβεβαιώνεται από τη Sony, λεπτομέρειες, εν αναμονή η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας

Το γνωρίζαμε που το γνωρίζαμε τόσους μήνες... ε, μετά και από τη σχετική διαρροή, η Sony επιβεβαίωσε τελικά όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά και το χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας του The Last of Us, του πολυβραβευμένου περυσινού αριστουργήματος του PS3, και στο PlayStation4. H εταιρεία παραγωγής του, η θρυλική Naughty Dog, αποκάλυψε πως εργαζόταν για την έκδοση αυτή του τίτλου της από την επόμενη κιόλας ημέρα ολοκλήρωσης του The Last of Us για PS3, μετατρέποντας και αναβαθμίζοντας τον κύριο μηχανισμό προβολής των γραφικών του για λειτουργία στο PS4. Κατά συνέπεια οι κάτοχοι του νέου οικιακού συστήματος της Sony μπορούν να αναμένουν όχι μόνο λεπτομερέστερα μοντέλα για τους χαρακτήρες του τίτλου, βελτιωμένο φωτισμό και σκίαση, καθώς και πειστικότερες τοποθεσίες, αλλά και συνολική παρουσίαση σε ανάλυση 1080p και ρυθμό ανανέωσης στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο - κάτι που πανελάχιστα video games "του σαλονιού" έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα.

Στην σχετική ανακοίνωση η Sony επιβεβαίωσε, άλλωστε, και την ενσωμάτωση extra περιεχομένου στο The Last of Us για PS4. Η σεναριακή επέκταση Left Behind και η Δικτυακή επέκταση Abandoned Territories είναι ήδη γνωστές από την έκδοση του PS3, αναφέρεται όμως και μία ακόμη Δικτυακή επέκταση που δεν γνωρίζουμε (με το όνομα Reclaimed Territories), καθώς και προαιρετικός ηχητικός σχολιασμός των συντελεστών στις σεναριακές σεκάνς του τίτλου. Οι παίκτες που θα προπαραγγείλουν τη νέα έκδοση, δε, "έχουν να λαμβάνουν" μια μεγάλη σειρά από μικρά και μεγαλύτερα bonus τόσο του σεναριακού, όσο και του Δικτυακού τμήματος που αυτή θα προσφέρει.

Το The Last of Us Remastered, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της έκδοσης αυτής, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι - τόσο σε ψηφιακή μορφή απευθείας από το PlayStation Store, όσο και σε υλική σε οπτικό δίσκο. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τη Sony αργότερα - είτε στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 είτε σε ειδική εκδήλωση - όμως οι πρώτες ενδείξεις την τοποθετούν είτε στις 19, είτε στις 20 του Ιούνη. Εξαιρετικά νέα για πάρα πολύ κόσμο αυτά, προφανώς, παρά το γεγονός ότι - καθαρά βάσει δημογραφικού - υποψιαζόμαστε πως δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει PS4 ενώ... "προσπέρασαν" το The Last of Us. Δεν γνωρίζουμε, πάντως, κανέναν κάτοχο PlayStation4 που δεν θα ήθελε να βιώσει για μία ακόμη φορά τις συγκινήσεις του καλύτερου video game για το 2013, με υψηλότερου επιπέδου οπτικοακουστικό τομέα, extra περιεχόμενο και άλλες βελτιώσεις. Ε, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ