TGS 2012: Essentials για PS3, Plus για Vita

AAA τίτλοι στο 1/3 της αρχικής τους τιμής, μία συνδρομή για 2 φορμά

Το καινούργιο μοντέλο του PlayStation3 δεν ήταν η μόνη ενδιαφέρουσα είδηση που προκέκυψε στο πλαίσιο του φετινού Tokyo Game Show. Σκοπεύοντας να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις της τόσο σε hardware όσο και σε software - αυτή που περιμένουμε να είναι και η τελευταία "μάχη σώμα με σώμα" ανάμεσα στα PS3 και Xbox 360 πριν αποκαλυφθούν τα σχέδια των Sony και Microsoft για τους διαδόχους τους - η ιαπωνική εταιρεία έκανε και δύο ακόμη ανακοινώσεις. Τις περιμέναμε αργά ή γρήγορα, όμως είναι θετικό ότι (α) ήλθαν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα και ότι (β) έχουν και οι δύο... ευεργετική επίδραση στην τσέπη του τελικού καταναλωτή.

Η πρώτη αφορά στη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus, που μέχρι σήμερα αφορούσε αποκλειστικά στο PlayStation3. Η Sony είχε εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει την υπηρεσία αυτή και στους κατόχους του PS Vita - και σήμερα επισημοποίησε το πλάνο αυτό, ξεκινώντας από το Νοέμβριο. Τα ωφέλη για τον ενδιαφερόμενο συνδρομητή θα είναι παρόμοια: ένας αριθμός από δωρεάν games, πρόσβαση στις δοκιμαστικές εκδόσεις ΑΑΑ τίτλων πριν από το ευρύ κοινό, μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές, bonus περιεχόμενο που δεν μπορεί ν' αποκτηθεί αλλιώς. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, εντοπίζεται στο γεγονός ότι οι κάτοχοι του PS Vita που είναι ήδη συνδρομητές του PS Plus με ένα PS3... δεν θα πληρώσουν ούτε cent για τα ωφέλη αυτά. Και το αντίστροφο. Η Sony δίνει έτσι ένα ακόμη κίνητρο σε όσους έχουν ήδη PS3 να αποκτήσουν και ένα Vita, καθώς και σε όσους έχουν Vita αλλά όχι συνδρομή στο PS Plus, να αποκτήσουν μία ώστε να έχουν διπλό όφελος (αφού είναι... μάλλον ασφαλές να προϋποθέσει κανείς ότι οι σημερινοί κάτοχοι Vita έχουν ήδη PS3).

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά στη νέα σειρά Essentials για τo PS3. Όπως είχε πράξει και στο παρελθόν με τα PSP και PS2, η Sony επιλέγει μέσα από μια ευρεία γκάμα τίτλων έναν αριθμό από games που έχουν σημειώσει αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία και τους επανακυκλοφορεί σε αισθητά μειωμένη τιμή, στο 30% της αρχικής τους τιμής πώλησης (€19.99). Με τη συγκεκριμένη στρατηγική η Sony είχε επιτύχει να κρατήσει ακμαίο το ενδιαφέρον του κοινού για τα PSP και PS2 πολύ περισσότερο καιρό απ' όσο θα περίμενε κανείς - και ενώ στη διαδρομή του PS3 τα Essentials ήλθαν αργότερα, δεν παύουν να προσφέρουν μία αξιολογότατη προσιτή επιλογή για τους καταναλωτές που σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή προτίθενται να πληρώσουν €20 και όχι €60 για έναν τίτλο PS3.

Η σειρά των Εssentials ξεκινά από σημαντικό αριθμό τίτλων και, όπως και στην περίπτωση των PS2/PSP, ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται όσο η Sony εμπλουτίζει τον συγκεκριμένο κατάλογο με όλο και πιο πρόσφατα games. Η αρχική σειρά είναι αυτή που ακολουθεί. Με αστερίσκο σημειώνονται οι τίτλοι που είναι παράλληλα διαθέσιμοι και σε ψηφιακή μορφή, απευθείας από το PlayStation Store, σε ακόμη χαμηλότερη τιμή (€14.99):

Uncharted: Drake's Fortune*
Resistance Fall of Man
inFAMOUS*
Motorstorm
Heavenly Sword
MAG*
God of War III
LittleBig Planet*
Ratchet & Clank: Tools of Destruction
ModNation Racers*
Sports Champions*
EyePet & Friends
Start The Party!
DanceStar Party!
Medieval Moves*
Move Fitness*
The Fight*
Assassin's Creed*
Assassin's Creed II*
Assassin's Creed Brotherhood*
Far Cry 2*
Prince of Persia*
Driver San Francisco*
Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2*
James Cameron's Avatar: The Game*
Prince of Persia - The Forgotten Sands*
Call of Juarez: Bound in Blood*
Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 2*
Brothers In Arms: Hell's Highway
Tom Clancy's H.A.W.X
Deus Ex: Human Revolution*
Tomb Raider: Underworld*
Just Cause 2*
Sniper: Ghost Warrior
Tekken 6
SEGA Mega Drive: Ultimate Collection
Sonic Unleashed
Virtua Fighter 5
Darksiders: Wrath Of War*
Homefront: Ultimate Edition*

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς, και ποικιλία αρκετή ανάμεσα στις διαφορετικές κατηγορίες προσφέρεται από τη σειρά των Essentials, και μερικά αληθινά "διαμάντια" που κάθε κάτοχος PS3 οφείλει να έχει στη συλλογή του (God of War III με €20... ε, κλοπή!). Εν όψει Χριστουγέννων, δε, τα Essentials είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βοηθήσουν την αγορά - που λόγω οικονομικού κλίματος προσανατολίζεται στο προσιτό περισσότερο από ποτέ - να διατηρήσει τις επιλογές της ανάμεσα σε full-price και budget-price προτάσεις, ανέπαφες. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ