Tekken 7: αν και... πρόωρα, επίσημα

To νέο μέλος της οικογένειας fighting games της Namco καθ' οδόν για PS4/Xbox One - κάποια στιγμή

To διεθνές πρωτάθλημα EVO είναι ο σημαντικότερος θεσμός για την κοινότητα των fighting games εδώ και πολλά χρόνια - γι' αυτό και οι εταιρείες που προωθούν τις σειρές τίτλων αυτής της κατηγορίας επιλέγουν πολύ συχνά να αποκαλύψουν τα σχέδιά τους όχι σε κάποια από τις μεγάλες κλαδικές εκθέσεις, αλλά στο πλαίσιο αυτού του πρωταθλήματος. Ενδεχομένως η Namco δεν το είχε... ακριβώς σχεδιάσει έτσι, βέβαια, καθώς η διαρροή ενός video από το ειδησεογραφικό τμήμα της America Online (!) την εξανάγκασε να επιβεβαιώσει μερικές ώρες αργότερα τη νέα της δημιουργία, όμως σημασία έχει το αποτέλεσμα, σωστά; Σωστά: το Tekken 7 είναι, επιτέλους, γεγονός.

Πρόκειται για το νεότερο μέλος μίας από τις μακροβιότερες σειρές τίτλων μάχης σώμα με σώμα, της οποίας η πορεία ξεκίνησε το 1994 και το 1995 - με την εμφάνιση του αρχικού Tekken στα coin-op και το PlayStation αντίστοιχα - και συνεχίστηκε με πολλαπλές εκδόσεις, σε πολλαπλά φορμά, τις δύο επόμενες δεκαετίες. Όπως και στην περίπτωση των Soul Calibur, τα Tekken δυστυχώς έχουν γνωρίσει καλύτερες μέρες: τα Tekken 6 και Tekken Tag Tournament 2 στα PS3/Xbox 360 και PS3 αντίστοιχα δεν προσέφεραν καμία ουσιαστική εξέλιξη στη σειρά, ενώ αδιάφορες "σχετικές" παραγωγές για smartphones και tablets έχουν "διαβρώσει" τo όνομα των Tekken στα μάτια των gamers.

Αυτήν την εικόνα πιθανώς θα επιδιώξει να αλλάξει ο υπεύθυνος ανάπτυξης όλων των Tekken, o έμπειρος Katsuhiro Harada, με τη νέα 7η έκδοση. Αυτή θα στηρίζεται στον μηχανισμό δημιουργίας games της Epic, την Unreal Engine 4, έτσι ώστε η Namco να μην δημιουργεί εξ αρχής την απαραίτητη τεχνολογία και - αντίθέτως - να εστιάσει στην εξαγωγή εντυπωσιακών αποτελεσμάτων από τα PlayStation4 και Xbox One όσο το δυνατόν συντομότερα. Η χρήση της Unreal Engine 4 αφήνει δε, για πρώτη φορά, ανοιχτό το ενδεχόμενο και μίας έκδοσης Tekken για προσωπικούς υπολογιστές. Η κυκλοφορία ενός Tekken για τα νέα συστήματα των Sony και Microsoft, πάντως, είναι ούτως ή άλλως σημαντική αφού η κατηγορία των fighting games και στα δύο είναι ιδιαιτέρως "φτωχή" αυτή τη στιγμή.

Το video της επίσημης ανακοίνωσης του Tekken 7 δεν αποκαλύπτει πολλά πράγματα για το σενάριό του, τους χαρακτήρες που θα συμμετέχουν ή τους τρόπους παιχνιδιού που θα προσφέρει - πέρα από την... αιώνια πια αντιπαλότητα ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας των Mishima, βέβαια. Εννοείται πως δεν ανακοινώθηκε, άλλωστε, κανενός είδους χρονικό πλαίσιο για την κυκλοφορία του. Περισσότερα για το Tekken 7 η Namco και ο Harada υποσχέθηκαν πως θα αποκαλύψουν στην έκθεση ComicCon, που ξεκινά στις 25 Ιουλίου. Επανερχόμαστε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ