Street Fighter IV PC

Χαλάλι το... "περίμενε"!

Aκόμη αναλυτικότερα: τα γραφικά του SFIV είναι απλώς εκθαμβωτικά: αν ποτέ θέλατε να υπογραμμίσετε με τον πλέον έκδηλο τρόπο ότι ναι, υπέροχα τα γραφικά στα games των οικιακών συστημάτων ψυχαγωγίας, αλλά θα είναι πάντα ένα ή περισσότερα βήματα πίσω από αυτά των PC, αυτός είναι ο τίτλος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως παράδειγμα. Στον Η/Υ της στήλςη που δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση κορυφαίος πια (Intel QX 6850 στα 3 GHz, 4 GB RAM, GeForce 8800 Ultra σε SLI, Windows Vista 64-bit) ο τίτλος της Capcom παίζεται άνετα σε ανάλυση 2560x1600, με τεχνικές εξομάλυνσης όπως το full screen antialiasing και anisotropic filtering ενεργοποιημένες, σε fps που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 60 fps και ούτε... ένα pixel ορατό πουθενά - καλύτερα PC θα είναι σε θέση να προσφέρουν ακόμη πιο περίπλοκες τεχνικές εξομάλυνσης, ενώ κατώτερα PC θα μπορούν να κάνουν επίσης το ίδιο, απλώς σε χαμηλότερες αναλύσεις.

Όσο για τα 4 νέα "φίλτρα" που προσφέρει η Capcom, τα οποία δίνουν στα γραφικά διαφορετική υφή και τα καθιστούν (ακόμη) περισσότερο "ζωγραφιστά" ή έντονα στα εφέ του "μελανιού" τους; Αυτά επιφέρουν ανάλογο φόρτο στην επεξεργασία των γραφικών και μειώνουν τα fps (έως και 15-20 καρέ στην ίδια ανάλυση παρατηρήσαμε εμείς), όμως για να είμαστε ελικρινείς είναι απλώς διακοσμητικά και μάλιστα όχι τόσο θεαματικά όσο ελπίζαμε: οι περισσότεροι PC gamers, υποψιαζόμαστε, θα τα ενεργοποιήσουν από περιέργεια για να τα δουν, θα παίξουν μερικά ματς ώστε να συγκρίνουν την όψη που προσδίδει το καθένα, σύντομα όμως θα τα απενεργοποιήσουν για να παίξουν τον τίτλο με όσο ομαλότερο τρόπο γίνεται. Όπως πρέπει, άλλωστε, καθώς η έκδοση αυτή δεν περιορίζεται σε θέμα ταχυτήτων διασύνδεσης όπως οι εκδόσεις Xbox 360 ή PS3 (που σπάνια αξιοποιούν όλο το bandwidth μιας γραμμής DSL), οπότε "κάθε καρέ μετράει".

Από τα παραπάνω, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς το προφανές: το Street Fighter IV δεν μπορούμε παρά να το συστήσουμε ανεπιφύλακτα στους PC gamers, καθώς δεν είναι μία "μεταφορά" από τις εκδόσεις Xbox 360 ή PS3 από εκείνες τις τεμπέλικες που μισούμε, αλλά μία ολοφάνερα προσεγμένη, βελτιστοποιημένη, απίστευτα εντυπωσιακή εκδοχή του ήδη κορυφαίου fighting game για το 2009. Ναι, ξέρουμε ότι είναι ευκολότερο και... φτηνότερο να το αποκτήσουν οι "ενημερωμένοι" κάτοχοι Η/Υ μέσα από τα torrents, είναι όμως από εκείνες τις παραγωγές που, αν τύγχανε κάποιος σε κάποια φάση της ζωής του φίλος των θρυλικών coin-op, απλώς οφείλει να έχει σε μορφή αυθεντική στη συλλογή του. Η αγορά ενός fighting stick, δε, έστω και σε καιρούς χαλεπούς, θα ολοκληρώσει την εμπειρία της ενασχόλησης με το Street Fighter IV for Windows, ανεβάζοντάς την σε επίπεδο... πολύ υψηλότερο του coin-op. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; Ελπίζουμε πως όχι!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ