Street Fighter IV εις την... Ωμέγα!

H Capcom κάνει την υπέρβαση προσθέτοντας μία επιλογή παιχνιδιού... ανισόρροπη. Κυριολεκτικά!

Οποιοσδήποτε φίλος των fighting games - εκείνης της κατηγορίας τίτλων που αναθέτει στον παίκτη τον έλεγχο ενός χαρακτήρα ενάντια σε άλλους σε μάχες σώμα με σώμα - θα βεβαιώσει πως το ίσως σημαντικότερο σε τέτοιου είδους παραγωγές, και το δυσκολότερο να επιτύχει οποιαδήποτε εταιρεία τις δημιουργεί, είναι η ισορροπία ανάμεσα στις ικανότητες κάθε μαχητή απέναντι σε όλους τους άλλους. H Capcom έχει περισσότερη εμπειρία από κάθε άλλη εταιρεία του χώρου στα games αυτά και το Street Fighter IV, σε όλες του τις διαφορετικές εκδόσεις την τελευταία εξαετία, επεδίωκε να διατηρήσει την ισορροπία αυτή... ευλαβικά σχεδόν. Γι' αυτό προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση που η ομάδα ανάπτυξης του πιο πρόσφατου SFIV, του Ultra, αργότερα στη χρονιά θα κάνει το... αδιανόητο, "πετώντας από το παράθυρο" την ισορροπία αυτή ηθελημένα!

Πράγματι, στο πλαίσιο του Tokyo Game Show 2014 που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες η Capcom ανακοίνωσε πως θα προσθέσει στο Ultra Street Fighter IV μία νέα επιλογή παιχνιδιού, την Omega. Με αυτήν αλλάζει τις ιδιότητες πολλών από τις κινήσεις και των σαράντα τεσσάρων χαρακτήρων, προσθέτει νέες, επεκτείνει τις ειδικές τους και διαμορφώνει με άλλο τρόπο το πώς τις συνδυάζουν, ώστε οι καθιερωμένοι και ίσως προβλέψιμοι αυτοί μαχητές να γίνουν... αγνώριστοι και εκ νέου συναρπαστικοί. Το στοιχείο, δε, που φρόντισε να υπογραμμίσει η Capcom είναι πως στην επιλογή παιχνιδιού Omega δεν θα επιδιώξει να εξισορροπήσει τα πράγματα ανάμεσα στους χαρακτήρες: η έμφαση έχει δοθεί στην διασκεδαστική υπερβολή και την απλή, ξέγνοιαστη διασκέδαση, που συχνά χάνεται όταν οι παίκτες αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο στρατηγικά και μεθοδικά με τα σύνολα κινήσεων που έχουν επενδύσει αμέτρητες ώρες να μάθουν.

Η επιλογή παιχνιδιού Omega θα μπορεί μεν να χρησιμοποιηθεί σε αναμετρήσεις Δικτυακές - οπότε η κοινότητα του Street Fighter IV θα απολαύσει υποψιαζόμαστε στο YouTube μερικά... αληθινά σπαρταριστά ματς ανάμεσα σε παίκτες που ξέρουν τί κάνουν με τα νέα σετ κινήσεων - αλλά όχι και σε επίσημα πρωταθλήματα και άλλες διοργανώσεις, όπως ήταν αναμενόμενο. Πρόκειται, άλλωστε, για μία προσθήκη ψυχαγωγική, όχι για ακόμη ένα αντικείμενο συναγωνισμού. Η νέα επιλογή θα γίνει διαθέσιμη δωρεάν τόσο στις εκδόσεις του Ultra SFIV για PlayStation3 και Xbox 360, όσο και στην έκδοση για προσωπικούς υπολογιστές, κάποια στιγμή το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο στα πρώτα και λίγο αργότερα στα δεύτερα.

Σαφώς ευπρόσδεκτη είδηση, αν και βέβαια οι κάτοχοι PlayStation4 και Xbox One άλλη ανακοίνωση περίμεναν στο πλαίσιο του Tokyo Game Show (τη διάθεση του Ultra SFIV για τα δικά τους συστήματα), η οποία δεν ήλθε. Η Capcom πάντως δείχνει αποφασισμένη να μην αφήσει το Street Fighter IV να "λιμνάσει" και τον ενθουσιασμό γι' αυτό να καταλαγιάσει, έως ότου ανακοινώσει - αναπόφευκτα - το Street Fighter V. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ