Στα καταστήματα το "Βιβλίο με τα Ξόρκια"

O σημαντικότερος τίτλος της Sony για το PS3 φέτος, σε τρεις εμπορικές εκδόσεις

Μερικά video games είναι, αν μη τί άλλο, ενδεικτικά του πού στοχεύει μια μεγάλη εταιρεία και του ποιά είναι τα στρατηγικά της σχέδια σε κάθε δεδομένη χρονική περίοδο - και, με το PlayStation3 να περνά στην πλέον ώριμη φάση της πορείας του, η Sony έχει αναδείξει ως σημαντικότερό της τίτλο για φέτος όχι ένα Gran Τurismo, ένα God of war ή ένα Killzone, αλλά το "Βιβλίο με τα Ξόρκια" (The Book of Spells). Πρόκειται για τον καρπό της συνεργασίας της ιαπωνικής εταιρίας με την J.K.Rowling, την δημνείςιουργό των Harry Potter, και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα "οικογενειακά" games έχουμε δει τα τελευταία χρόνια: το είδος του τίτλου που οι γονείς πραγματικά μπορούν να μοιραστούν με τα παιδιά τους μπροστά σε ένα PlayStation3.

Όπως είχαμε αναλύσει και στην πρώτη μας επαφή με τον τίτλο της Sony, στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 τον Ιούνιο, το "Βιβλίο με τα Ξόρκια" είναι μια δημιουργία που συνδυάζει διαφορετικές τεχνολογίες - αυτήν της "επαυξημένης πραγματικότητας" ή augmented reality και την πλατφόρμα των Wonderbooks που έχει αναπτύξει η ίδια η ιαπωνική εταιρεία - για να προσφέρει μια αλληλεπιδραστική εμπειρία που μπορεί να έχει τόσο ψυχαγωγικό, όσο κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο τίτλος αξιοποιεί τα δύο σχετικά περιφερειακά ανίχνευσης κίνησης του PS3, το PlayStation Eye και το κυρίως χειριστήριο του PS Move δηλαδή, προκειμένου να αποδώσει στην οθόνη τις κινήσεις του παίκτη, οι οποίες όμως συνδέονται άμεσα με το τί απεικονίζεται στο "Βιβλίο με τα Ξόρκια", ένα υλικό αξεσουάρ σε μορφή, ναι, βιβλίου που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Το "Βιβλίο με τα Ξόρκια" θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση "οικογενειακού" τίτλου ούτως ή άλλως, χαρακτηρίζεται ωστόσο από δύο αξιοσημείωτα... extra πλεονεκτήματα. Πρώτον, στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει εξελληνισμένος στο σύνολό του: με άλλα λόγια εκτός από τη συσκευασία, το εγχειρίδιο χρήσης και τα μενού επιλογών, όλα όσα λέγονται φωνητικά και αποδίδονται με γραφικά στην οθόνη είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα μας. Δεύτερον, το περιεχόμενο του "Βιβλίου με τα Ξόρκια" έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία μιας αληθινής... μαιτρ του χώρου της (εικονικής) μαγείας: της J.K.Rowling των Harry Potter. Ο τίτλος χρησιμοποιεί λοιπόν ξόρκια είτε εμπνευσμένα είτε απευθείας αντίστοιχα με αυτά που διαβάσαμε και παρακολουθήσαμε στα βιβλία και τις ταινίες του θρυλικού Harry Potter. Και τα δύο στοιχεία είναι άκρως σημαντικά από εμπορικής πλευράς, καθώς ο διάσημος νεαρός μάγος είναι δημοφιλέστατος στη χώρα μας και το εμπόδιο της γλώσσας, πάντα υπολογίσιμο στις μικρές ηλικίες, δεν υπάρχει στο "Βιβλίο με τα Ξόρκια".

Ο τίτλος της Sony κυκλοφορεί στα καταστήματα σήμερα, σε τρεις μάλιστα μορφές. H πρώτη, με κόστος €39.99, απευθύνεται στους κατόχους PlayStation3 που έχουν ήδη αγοράσει το PlayStation Move, οπότε χρειάζονται μόνο το ίδιο το video game και το ειδικό βιβλίο. H δεύτερη περιλαμβάνει και τα δύο περιφερειακά, το PS Move και το PS Eye δηλαδή, με κόστος €89.00, ενώ η τρίτη δεν είναι άλλη από αυτή που συνοδεύει το νέο μοντέλο PlayStation3, στην πολύ ενδιαφέρουσα τιμή των €269 (εννοείται με τον τίτλο και όλα τα απαραίτητα περιφερειακά). Αναλυτική παρουσίαση της πιο σημαντικής παραγωγής της Sony για τα φετινά Χριστούγεννα θα δημοσιεύσει το Αθηνόραμα Digital πολύ σύντομα - έως τότε, υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ