Sports Champions

Για την νέα πρόταση, το πρώτο... must

Είδος: Sports
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €64,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Το Αθηνόραμα Digital είχε αρκετές μέχρι σήμερα ευκαιρίες να έλθει σε επαφή με τους πρώτους τίτλους που κυκλοφορούν για το PlayStation Move της Sony: η ιαπωνική εταιρεία είχε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο, έναν αντίστοιχο στην έκθεση GamesCom τον Αύγουστο, μας προσέφερε και δύο διαφορετικά press kits με το ίδιο το σύστημα ελέγχου της στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Την ίδια ευκαιρία είχαν κι άλλοι συνάδελφοι και φίλοι - και κοινή πεποίθηση όλων μας είναι πως απ' όλους τους αρχικούς τίτλους του Move, το Sports Champions είναι αυτός που δίνει την καλύτερη ιδέα σχετικά με τις δυνατότητες που έχει η πρόταση της Sony. Καταφέρνει, ωστόσο, να διασκεδάσει τους έμπειρους gamers κι όχι μόνο να εξοικειώσει τους "άπειρους" με το χειρισμό ανίχνευσης κίνησης;

Ο τίτλος της Sony προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής σε έξι διαφορετικά αγωνίσματα/αθλήματα: το βόλεϊ, το πινγκ πονγκ, την τοξοβολία, τη ρίψη δίσκου, το bocce και την μονομαχία με ασπίδες και ξίφη. Οι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν χρησιμοποιώντας είτε ένα κύριο χειριστήριο του PlayStation Move, είτε δύο, είτε το πρώτο και το χειριστήριο πλοήγησης (navigation controller). Προφανώς υπάρχει η δυνατότητα να παίζουν είτε μόνοι, σε... χαλαρό κλίμα εξάσκησης, είτε σε ανταγωνιστικό πλαίσιο απέναντι σε τρεις ακόμη παίκτες με σκοπό την ανάδειξη του καλύτερου. Πέραν αυτών, διαθέσιμος είναι και ο τρόπος παιχνιδιού Champions Cup σε κάθε αγώνισμα: εκεί ο παίκτης καλείται να αγωνιστεί ενάντια σε χαρακτήρες που ελέγχει το PS3 και να κερδίσει βάσει των επιδόσεών του χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στον τρόπο με τον οποίο συμμετέχει ο παίκτης στη δράση είναι η... συμπεριφορά του χειριστηρίου. Κυριολεκτούμε. Ο τρόπος χειρισμού αυτός καθ' αυτός δεν είναι καινούργιος, αφού παρόμοια πράγματα έχουμε δει ήδη στο Wii της Nintendo - πρωτόγνωρο όμως είναι το επίπεδο αμεσότητας και ακρίβειας που προσφέρει το PlayStation Move, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Και στα έξι αθλήματα του Sports Champions το σύστημα της Sony καταφέρνει να μεταφέρει χωρίς καμία καθυστέρηση τις εντολές που δίνονται με τις κινήσεις του παίκτη, πετυχαίνοντας ουσιαστικά το λεγόμενο "1:1" που η ιαπωνική εταιρεία είχε υποσχεθεί: την άμεση, φυσική αλληλεπίδραση με τα όσα προβάλλει το PS3 στην τηλεοπτική οθόνη. Η άριστη αυτή αίσθηση του χειρισμού είναι εν τέλει αυτή που "κάνει τη διαφορά", ακόμη κι αν προσπεράσει κανείς τα γραφικά και τον ήχο.

Στην τοξοβολία, για παράδειγμα, ο παίκτης καλείται να ρυθμίσει με το ένα χειριστήριο Move το ύψος της βολής και την καμπύλη και με το άλλο να αφήσει τη σωστή χρονική στιγμή το βέλος, έτσι ώστε να πετύχει πρώτος το στόχο ή το αντικείμενο που θα παρουσιαστεί στο βάθος μιας εικονικής τοποθεσίας. Οι γωνίες που σχηματίζουν τα χέρια του όντως στέλνουν τα βέλη εκεί που περιμένει κανείς μετά από κάποιο πειραματισμό. Στο Bocce αντίστοιχα - όπου στόχος είναι η ακρίβεια στις βολές και η προσέγγιση της κύριας μπάλας σε τέσσερις δευτερεύουσες - η κλίση το χειριστηρίου σε σχέση με το έδαφος και η ταχύτητα της κίνησής του παίζουν καθοριστικό ρόλο σε κάθε βολή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ