Splinter Cell: Conviction

Sam Fisher για... μαζική κατανάλωση

Είδος: Action Adventure
Φορμά: PC,Xbox 360
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Ubisoft
Διανομή: CD-Media

Η σειρά των Splinter Cell σηματοδότησε με την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου μια μεγάλη αλλαγή στην κατηγορία των τίτλων δράσης: ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας έπρεπε να κινείται με άκρα μυστικότητα, να εκμεταλλεύεται το περιβάλλον για να μην είναι ορατός στους αντιπάλους και να παραμένει αθόρυβος, ακόμη κι όταν τους εξοντώνει. Η Ubisoft είχε εξαρχής προσανατολιστεί στους αφοσιωμένους gamers, καθώς τα Splinter Cell παραδοσιακά δεν ήταν και οι πιο... εύκολοι τίτλοι ακριβώς, οπότε το μεγαλύτερο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού δεν τα τίμησε όσο ίσως θα άξιζε.

Το Splinter Cell: Conviction κατάφερε - καθώς για... κατόρθωμα πρόκειται μετά από τις τόσες αναβολές! - να κάνει την εμφάνισή του σε αυτή τη γενιά συστημάτων και συγκεκριμένα στα PC και Xbox 360, κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στη γαλλική εταιρία και τη Microsoft. To νέο μέρος της σειράς τοποθετεί τον πρωταγωνιστή Sam Fisher στη Μάλτα, όπου προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με το θάνατο της κόρης του, καθώς και να πάρει εκδίκηση γι' αυτό το γεγονός. Δυστυχώς για τον ίδιο - κι ευτυχώς για τους παίκτες - αρκετοί χαρακτήρες από το ένοχο (;) παρελθόν του θα επανέλθουν στο προσκήνιο και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μιας υπόθεσης που από το πρώτο λεπτό τιμά την... παράδοση των σεναρίων με υπογραφή Tom Clancy.

Ως στρατιώτης που αναλαμβάνει αυτή τη φορά δράση χωρίς τη βοήθεια της μυστικής υπηρεσίας Third Echelon, ο Sam Fisher έχει στη διάθεσή του λιγότερο εξοπλισμό. Για να αποκτήσει κάποιο όπλο, για παράδειγμα, θα πρέπει να το αφαιρέσει από τα νεκρά χέρια στρατιωτών που θα εξοντώσει. Ο παίκτης θα έλθει σε επαφή με έναν διαφορετικό, γερασμένο αλλά σαφώς πιο έμπειρο και επιβλητικό Sam Fisher, ο οποίος είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να φτάσει στον τελικό του στόχο. Η μεγάλη αλλαγή που διακρίνει κανείς γρήγορα στο νέο Splinter Cell εστιάζεται στο γεγονός ότι αυτό έχει πια καταστεί ολοφάνερα απλοϊκότερο, έτσι ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού εκείνου που δε θέλει να... προβληματιστεί και πολύ για το πώς θα εισβάλλει κάπου και ποιά είναι η καλύτερη τακτική γι' αυτό. Το Conviction, άλλωστε, προσφέρει για πρώτη φορά πολλαπλούς δρόμους ολοκλήρωσης μιας αποστολής, μερικοί εκ των οποίων μεταμορφώνουν το gameplay σε αυτό ύφους... Counter Strike!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ