PSPgo: η παρουσίαση

Νέα γενιά, νέα κατεύθυνση

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, ο αμεσότερος τρόπος να διακρίνει κάποιος αν είναι ιδανική περίπτωση επίδοξου αγοραστή ενός PSPgo ή όχι είναι ο εξής: μιλάμε για ήδη κάτοχο παλιότερου μοντέλου PSP ή όχι; Αν όχι, τότε το PSPgo μπορεί να προταθεί ως αγορά με απείρως περισσότερη ευκολία, καθώς αναπαράγει μουσική, video και φωτογραφίες πάρα πολύ καλά, έχει πρόσβαση στο Internet με διάφορους τρόπους και διαθέτει τα τεχνικώς αρτιότερα games της αγοράς (και παραγωγές που δεν θα δούμε ποτέ π.χ. στο iPhone). Το δωρεάν συνοδευτικό λογισμικό της Sony, άλλωστε, το MediaGo, καθιστά τη διαχείριση των παραπάνω ευκολότερη από ποτέ.

Αν μιλάμε για ανθρώπους που ήδη έχουν ένα PSP στην κατοχή τους, τότε... υποπεριπτώσεις. Παίζετε συχνά τα games που έχετε αγοράσει στο παρελθόν σε UMD; Αν όχι, τότε απλώς αγοράζετε PSPgo και τα νέα games που θέλετε σε μορφή ψηφιακή. Αν όντως παίζετε συχνά τα παλιότερα games σας, τότε... πάλι υποπεριπτώσεις. Χρειάζεστε απαραίτητα να αποχωριστείτε το παρόν PSP σας; Αν όχι, super: παίζετε τα παλιά games στο παλιό PSP και τα νέα στο καινούργιο. Αν ναι - με άλλα λόγια αν τα 100 ή 120 ευρώ που θα εισπράττατε από την πώληση ενός μεταχειρισμένου PSP είναι σημαντικά - τότε ίσως έχει νόημα να επανεξετάσετε το ενδεχόμενο της αναβάθμισης, καθώς το PSPgo θεωρείται κι από την ίδια τη Sony ένα premium μοντέλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τιμή πώλησής του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το PSPgo φέρει πολλά από τα χαρακτηριστικά του hot gadget: του προϊόντος τεχνολογίας που ως σύνολο - design, λειτουργίες, δυνατότητες - είναι αρκετά εντυπωσιακό ώστε να εμπνεύσει στους... "γκατζετάκηδες" εκείνο το γνώριμο, αμαρτωλό, συναρπαστικό "το θέλω!". Η Sony το γνωρίζει και, αντικειμενικά, στην τιμή πώλησης των 249 ευρώ επακριβώς σε αυτό το κοινό στοχεύει: τους gadget lovers που δίνουν σημασία στον καλαίσθητο σχεδιασμό, δεν ενοχλούνται να καταβάλλουν "το κάτι παραπάνω" και θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα δοκιμάσουν κάτι - στην προκειμένη περίπτωση τη χρήση μιας υπηρεσίας που τούς προσφέρει όλες τις μορφές ηλεκτρονικής διασκέδασης απευθείας στη συσκευή τους, ψηφιακά και μόνο. Σε αυτούς, προτείνουμε το PSPgo ανεπιφύλακτα: θα το χαρούν όσο πολύ λίγα άλλα πράγματα φέτος. Viva la revolution digital!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ