PSP και Vita, μαζί

Συμβατότητα και στη συμμετοχή δύο παικτών

To ότι το PlayStation Vita θα μπορεί να αξιοποιήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από τα games του παρόντος PlayStation Portable - από όσα διατίθενται στο PS Store βέβαια, αφού το Vita δεν έχει ενσωματωμένο οδηγό για δισκάκια UMD - το γνωρίζαμε. Παρά το γεγονός ότι περισσότερο φυσικά ανυπομονούμε για τα υψηλής ανάλυσης, δικά του games, οι άνω των 300 διαθέσιμοι ψηφιακοί τίτλοι του PSP θα προσφέρουν στους νέους κατόχους Vita πολλές πρόσθετες επιλογές από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι πως οι τίτλοι αυτοί θα επιτρέπουν και την ταυτόχρονη συμμετοχή δύο παικτών, συνεργατικά ή ανταγωνιστικά, είτε αυτοί έχουν το Vita είτε το παρόν PSP (!).

Πράγματι, η Sony επιβεβαίωσε πως τα περισσότερα από αυτά τα games που θα μπορούν να αποκτηθούν σε ψηφιακή μορφή απευθείας από το PlayStation Store, θα έχουν δεχθεί προσαρμογές στον κώδικά τους ώστε να υποστηρίζουν λειτουργίες multiplayer και στα δύο φορητά συστήματα. Η επικοινωνία μεταξύ των δύο συσκευών θα γίνεται απευθείας και όχι μέσω Internet (με τη μέθοδο ad hoc δηλαδή που γνωρίζαμε κι από το παρόν PSP), οπότε οι δύο παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η Sony υπογραμμίζει, δε, πως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι εφικτό στο 100% των ψηφιακών τίτλων του PSP να προστεθεί αυτή η μετατροπή, είναι όμως σε ένα μεγάλο τους ποσοστό.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα ωστόσο παραμένει σαφώς ενδιαφέρουσα, ειδικά μάλιστα αν η Sony ακολουθήσει στους τίτλους αυτούς την πολιτική των Minis: θα μπορούσε, δηλαδή, ο ίδιος χρήστης να αγοράσει τον τίτλο με τα δικά του στοιχεία και το Vita από το PS Store, να τον περάσει μέσω PS3 σε ένα PSP (είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι πρώτοι άνθρωποι που θα αγοράσουν το Vita έχουν ήδη PSP) και να παίξει με έναν συγγενή ή φίλο πληρώνοντας μία φορά τον τίτλο. Ακούγεται super, θα ξέρουμε ωστόσο με σιγουριά όταν το Vita κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο. Εν αναμονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ