PS Vita: τα καλύτερα των άλλων

Οι επιλογές μας ανάμεσα στα games των ανεξάρτητων δημιουργών

Street Fighter X Tekken

Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε πως είναι... μύθος η ύπαρξη ενός fighting game που μπορεί να παιχεί σε φορητό σύστημα όπως σε οικιακό, όμως η Capcom μάς διεύψευσε: το συγκεκριμένο πλησιάζει στην οικιακή έκδοση για PS3/Xbox 360 ανέλπιστα πολύ, διατηρώντας σχεδόν αυτούσιο τον τεχνικό της τομέα, προσφέροντας άνετο χειρισμό και κάποιες λειτουργίες ειδικά για το PS Vita. Παρούσες είναι, άλλωστε, και επιλογές για ανταγωνιστική συμμετοχή παικτών είτε τοπικά είτε μέσω Internet, οπότε... αντίπαλοι, υπάρχουν (πάντα)! Είναι το είδος της ποιοτικής παραγωγής που ξεχωρίζει και θα προτείναμε ούτως ή άλλως, αλλά το γεγονός ότι είναι και η καλύτερη του είδους της σε φορητό σύστημα δεν αφήνει... πολλά περιθώρια στους λάτρεις των fighting games, αφήνει;

Need for Speed: Most Wanted

Το PS Vita δεν στερείται τίτλων αγώνων ταχύτητας, αυτός όμως είναι ο νεότερος ΑΑΑ και... κακά τα ψέματα: τα NFS πάντοτε "είχαν το κοινό τους" στα φορητά PlayStation. H έκδοση για το νέο σύστημα της Sony είναι τεχνικά... ανέλπιστα κοντά σε αυτή του PS3, αν σκεφτεί κανείς πως το συγκεκριμένο Need For Speed δεν απαρτίζεται από μεμονωμένες πίστες αλλά από μία ολόκληρη πόλη ("ανοιχτό" εικονικό περιβάλλον) και πως προσφέρει μεγάλη γκάμα από αυτοκίνητα, όλα παραμετροποιήσιμα. Παρούσες είναι οι λειτουργίες συμμετοχής πολλών παικτών, παρούσα η μοντέρνα παρουσίαση, παρών κι ο προσεγμένος έλεγχος που διακρίνει όλες τις παραγωγές της Criterion. Για εκείνους κι εκείνες που αναζητούν το καλύτερο "παραδοσιακό" racing game σε φορητή μορφή, η αναζήτηση αυτή μπορεί (για φέτος) να... πάρει τέλος: το NFS Most Wanted είναι ακριβώς αυτό!

Assassin's Creed III: Liberation

Πέμπτη και μη εξαιρετέα πρότασή μας, το πρώτο μέλος της... δολοφονικής οικογένειας των Assassin's Creed στο PS Vita: είναι όλα όσα μπορούσαμε να ζητήσουμε από μία αρχική έκδοση και, έξυπνα εκ μέρους της Ubisoft, "συμπληρωματική" και όχι "μεταφορά" των οικιακών. Δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να έχει την έκταση των τελευταίων, έχει όμως αυτούσια την γκάμα κινήσεων, τους βασικούς μηχανισμούς και το όλο στυλ της ιστορικής περιπέτειας που έχουν "τιμήσει" εκατομμύρια gamers τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένο το γεγονός ότι θα παιχθεί κυρίως "εκεί έξω", το απλοϊκό σενάριο δεν ενοχλεί ιδιαίτερα - ειδικά αφού τα γραφικά, ο ήχος και ο χειρισμός αποζημιώνουν. Οι πιστοί οπαδοί της σειράς των AC θα βρουν στο Liberation αρκετούς λόγους για να αποκτήσουν ένα PS Vita. Oi ήδη κάτοχοί του, το καλύτερο νέο action adventure για το φορητό τους σύστημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ