PS Vita: Οι επίσημες τιμές πώλησης

Για τίτλους, περιφερειακά κι αναλώσιμα

Η εορταστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη, τα βλέμματα της αγοράς του gaming ωστόσο έχουν ήδη αρχίσει να στρέφονται στην αμέσως επόμενη μεγάλη κυκλοφορία προϊόντος για το χώρο: του PlayStation Vita της Sony, του νέου φορητού συστήματος που φιλοδοξεί να διαδεχθεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία το PSP και να διευρύνει σημαντικά το κοινό της ιαπωνικής εταιρείας. Στην Ευρώπη και τη χώρα μας έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου, στην τιμή των €249 για την έκδοση Wi-Fi και των €299 για την έκδοση Wi-Fi/3G. Πριν από λίγες μέρες, ωστόσο, η Sony έδωσε στη δημοσιότητα και τις τιμές των τίτλων του και των περιφερειακών του, ολοκληρώνοντας έτσι την εμπορική του εικόνα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Όσον αφορά στα games της ίδιας της ιαπωνικής εταιρείας:
Uncharted: Golden Abyss: €49.99
ModNation Racers Road Trip: €39.99
Everybody's Golf: €39.99
WipEout 2048: €39.99
Unit 13: €39.99
Little Deviants: €29.99
Reality Fighters: €29.99

Σωστά, με άλλα λόγια, η Sony κρίνει πως διαφορετικά games πρέπει να κινούνται σε διαφορετικές τιμές κόστους - όχι... "όλα μία τιμή" όπως παλιότερα - κάτι που υποψιαζόμαστε σχετίζεται (και) με το μέγεθος των καρτών μνήμης στις οποίες διατίθενται οι τίτλοι. Μιλώντας, δε, για τις πολυσυζητημένες κάρτες μνήμης, αυτές που θα διατεθούν στην Ευρώπη είναι οι παρακάτω, με το παρατιθέμενο κόστος:

Κάρτα μνήμης των 4 GB: €19.99
Κάρτα μνήμης των 8 GB: €34.99
Κάρτα μνήμης των 16 GB: €49.99

Οι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital θα παρατηρήσουν πως στη Γηραιά Ήπειρο δεν θα πωλείται, αρχικά τουλάχιστον, η κάρτα μνήμης των 32 GB, η οποία διατίθεται ήδη στην Ιαπωνία και θα προσφερθεί κανονικά στις ΗΠΑ. Σε έναν βαθμό λογικό, αν κόστιζε κοντά στα €79.99 ή και €99.99, όμως ελπίζουμε πως η επιλογή της Sony σχετίζεται κυρίως με παράγοντες διαθεσιμότητας και πως αργότερα δεν θα υπάρχει αντίστοιχο θέμα.

Την ημέρα κυκλοφορίας του PS Vita στην αγορά η Sony θα διαθέτει επίσης τα παρακάτω περιφερειακά, με το παρατιθέμενο κόστος:

Φορτιστής ρεύματος: €9.99
Φορητός φορτιστής: €49.99
Καλώδιο USB: €9.99
Ακουστικά: €19.99
Starter Κit: €24.99
Travel Κit: €29.99

Στη συσκευασία του PS Vita επιβεβαιώθηκε πως θα περιλαμβάνονται 6 κάρτες εικονικής πραγματικότητας και ένα κουπόνι για να λάβουν οι κάτοχοί του δωρεάν μέσω PlayStation Network τρεις τίτλους που τις αξιοποιούν: τα Table Football, Cliff Diving και Fireworks. Το μόνο που περιμένουμε, λοιπόν, είναι η επιβεβαίωση για το ποιοί ακριβώς θα είναι οι τίτλοι που θα συνοδεύσουν τα PS Vita στα καταστήματα της Γηραιάς Ηπείρου (για τις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 25 διαφορετικοί), ώστε να έχουμε την πλήρη πια εικόνα της εμπορικής του έναρξης και στην Ευρώπη. Εν αναμονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ