PS Vita: Αναβάθμιση, νέες λειτουργίες

Ενδιαφέρουσες, εγκαίρως για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο φορητό σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης της Sony, το PlayStation Vita, έχει πλέον αρχίσει και οι καταναλωτές που σκοπεύουν να το αποκτήσουν από την πρώτη μέρα έχουν πλέον... τρεις παραπάνω λόγους να το κάνουν! Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε μία αναβάθμιση λογισμικού που εμπλουτίζει τις λειτουργίες του PS Vita περαιτέρω και θα είναι διαθέσιμη άμεσα, οπότε έγκαιρα και για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της συσκευής.

Το νέο firmware update, που φέρνει το λειτουργικό του PS Vita στην έκδοση 1.6, προσθέτει την εφαρμογή Map: αυτή αξιοποιεί τον δέκτη GPS των μοντέλων 3G, ώστε να εμφανίσει στην οθόνη του φορητού συστήματος χάρτες περιοχών. Απ' όσο μπορούμε να κρίνουμε από τα πρώτα στιγμιότυπα, είναι αυτοί των πασίγνωστων Google Maps και μπορούν δε να εμφανίσουν σημεία ενδιαφέροντος γύρω από την τοποθεσία του χρήστη αλλά και να προσφέρουν οδηγίες πλοήγησης. Σαφώς χρήσιμη εφαρμογή και ενδιαφέρον επιχείρημα της έκδοσης 3G του Vita έναντι της "απλής" Wi-Fi, η οποία προφανώς δεν ενσωματώνει τον απαραίτητο δέκτη GPS.

Η νέα αναβάθμιση λογισμικού προσθέτει, άλλωστε, στην εφαρμογή Photo του Vita τη δυνατότητα σύλληψης video - ίσως όχι μία λειτουργία που θα αξιοποιήσει κανείς... καθημερινά με το νέο φορητό PlayStation, μα σαφώς ευπρόσδεκτη. Η Sony θα διαθέσει, άλλωστε, μαζί με το καινούργιο update και την έκδοση του Content Management Assistant for PlayStation για Mac OS: πρόκειται για το πρόγραμμα που δίνει στον κάτοχο ενός PS Vita τη δυνατότητα να διαχειριστεί τη συσκευή και το περιεχόμενό της με τον προσωπικό του υπολογιστή. Αυτό ήταν μέχρι στιγμής διαθέσιμο μόνο για Windows, οπότε άλλο ένα τμήμα του επίδοξου κοινού ενός PS Vita, αυτό με υπολογιστές της Apple, μπορεί πλέον να το αξιοποιήσει. Δεκαέξι και σήμερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ