PS Vita: αναβάθμιση εν όψει PS4

Νέες λειτουργίες και συνεργασία ανάμεσα στο φορητό και το οικιακό PlayStation

Μπορεί το PlayStation Vita σε πωλήσεις να μην έχει σημειώσει ακόμη την επιτυχία των Nintendo DS/3DS, αλλά δεν παύει να είναι το ισχυρότερο και πλέον ευέλικτο φορητό σύστημα ψυχαγωγίας της αγοράς - με διαφορά. Η Sony, δε, συνεχίζει να το... "εξοπλίζει" με δυνατότητες και λειτουργίες, πιστή στην παράδοσή της να αναβαθμίζει τα συστήματά της τακτικά, αυξάνοντας την αξία και τη χρηστικότητά του στα μάτια των καταναλωτών. Η αναβάθμιση υπ' αριθμόν 3.00 του PS Vita έγινε διαθέσιμη στο κοινό πριν από λίγες ώρες και, όχι τυχαία προφανώς, ένας αριθμός από τις προσθήκες που φέρνει στο προσκήνιο αφορούν στη συνεργασία του με το επερχόμενο PlayStation4.

H αναβάθμιση είναι αρκετά σημαντική για να έχει το δικό της... video (μπορεί να το παρακολουθήσει κανείς εδώ), όμως επιγραμματικά παραθέτουμε τα σημαντικότερα καινούργια στοιχεία που προσφέρει. Η κυριότερη νέα λειτουργία είναι φυσικά το PS4 Link, ένα app του PS Vita που αφενός δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγξει το PlayStation4 με το φορητό σύστημα της Sony απομακρυσμένα, αφετέρου του προσφέρει την επιλογή να παίξει games του PS4, στην οθόνη του PS Vita. Υπάρχει επίσης ένας αριθμός από επερχόμενους τίτλους του νέου οικιακού PlayStation που, μέσω της εφαρμογής PS4 Link, αξιοποιούν το PS Vita ως "δεύτερη οθόνη" (second screen) για την προβολή πληροφοριών, χαρτών κλπ. Είναι η απάντηση, κατά μία έννοια, της Sony στο ιδιότυπο χειριστήριο του WiiU, την οποία θα πρέπει ωστόσο να δούμε υλοποιημένη σε αρκετούς τίτλους πριν διαμορφώσουμε σαφή γνώμη γι' αυτήν.

Άλλα νέα στοιχεία που προσέθεσε η αναβάθμιση του λειτουργικού του PS Vita στην έκδοση 3.00 περιλαμβάνουν: μηχανισμό γονικού ελέγχου (για να μπορεί να ρυθμίσει ο γονιός τη χρήση του συστήματος της Sony από τα παιδιά του), επιλογή λήψης πανοραμικών φωτογραφιών από την εφαρμογή της κάμερας, βελτιώσεις στις εφαρμογές μηνυμάτων, φωνητικής συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και κάποια ακόμη δευτερεύουσας σημασίας πράγματα. Η αναβάθμιση προσφέρεται φυσικά δωρεάν σε όλους τους κατόχους του PS Vita, την εγκαταστήσαμε χωρίς προβλήματα και δεν έχουμε παρά να την προτείνουμε για εγκατάσταση άμεσα. Όσο για τις εντυπώσεις μας από την εφαρμογή PS4 Link, ελπίζουμε πως... δεν αργούν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ