PS Plus και για το PS Vita, άμεσα

Με 4 δωρεάν games, ακόμη μεγαλύτερη αξία για τους συνδρομητές της υπηρεσίας

Πιστή στην υπόσχεση που έδωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ιαπωνικής έκθεσης TGS, η Sony ξεκινά και επίσημα την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου την προσφορά της συνδρομητικής υπηρεσίας PlayStation Plus και για τους κατόχους του φορητού της συστήματος, του PlayStation Vita. Το κάνει, δε, με τέτοιο τρόπο, ώστε και να καταστήσει την συνδρομή στην υπηρεσία της περισσότερο ενδιαφέρουσα από ποτέ, και να δείξει την έμπρακτη, δυναμική της υποστήριξη στο Vita, το κοινό που έχει ήδη αποκτήσει το νέο σύστημα και το κοινό που αυτήν την εορταστική περίοδο σκέφτεται να το κάνει.

Συγκεκριμένα, λοιπόν: η υπηρεσία PlayStation Plus στο Vita θα προσφέρεται με τρόπο παρόμοιο εκείνου που ήδη γνωρίζουμε από το PS3. Ο συνδρομητής αποκτά... "με το καλημέρα" μία σειρά από δωρεάν πλήρη games για το φορητό σύστημα (4 τον αριθμό), τα οποία κατέχει και μπορεί να παίζει ελεύθερα για όσο καιρό διαρκεί η συνδρομή. Ως συνδρομητής Plus έχει επίσης πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο που το υπόλοιπο κοινό δεν έχει, σημαντικότατες εκπτώσεις στις προσφορές του PlayStation Store κλπ. Η Sony προσφέρει και στο Plus του Vita τον αποθηκευτικό χώρο του 1 GB στους servers της, ώστε ο παίκτης να μπορεί να έχει ασφαλή και εκεί τα δεδομένα του (save games κλπ.). Σημειωτέον, αυτό δεν είναι το 1 GB που έχει ήδη προσφερθεί στους συνδρομητές του PS Plus και το PS3, είναι πρόσθετο (αν και δεν ξέρουμε αν είναι ενιαίος ή διαχωρισμένος ο χώρος χρήση από τα δύο συστήματα του ίδιου χρήστη).

Όσον αφορά σε αυτό που... όλοι θέλουν να ξέρουν, ωστόσο: ποιά είναι τα 4 δωρεάν games με τα οποία ξεκινά το PS Plus στο Vita; Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές της Sony είναι ακόμη καλύτερες κι από αυτές που ελπίζαμε: η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει "για αρχή" το Uncharted Golden Abyss (!!!), το Gravity Rush (τον cult τίτλο δράσης που έχει διακριθεί για την αισθητική και την παρουσίασή του), το Chronovolt (έναν ολοκαίνουργιο τίτλο 3D γρίφων όπου ο παίκτης διαχειρίζεται το χρόνο) και το Tales from Space (αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των αγαπημένων platform games του παρελθόντος). Και μόνο η προσφορά του Uncharted, τίτλου που - ας είμαστε ειλικρινείς - θα ήταν από τους πρώτους που θα αγόραζε κανείς ούτως ή άλλως για το καινούργιο του Vita, είναι εκπληκτική και μια απρόσμενα μεγάλη έκπληξη. Όπως και στην περίπτωση του PS3, οι 4 δωρεάν τίτλοι σε τακτά χρονικά διαστήματα ανανεώνονται με νέους, με το συνδρομητή να κρατά και αυτούς που ήδη έχει.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, επειδή το αντίτιμο μιας ετήσιας συνδρομής στο PS Plus (€49.99) κοστίζει όσο και η αγορά του Uncharted Golden Abyss, οποιοσδήποτε νέος κάτοχος Vita εγγραφεί σε αυτήν έχει να προσβλέπει σε 15-20 ακόμη δωρεάν πλήρη games στη διάρκεια του έτους αυτού, με... το ίδιο χρηματικό ποσό που θα κατέβαλλε για το Uncharted! Η Sony, μάλιστα, για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την υπηρεσία της και την παρουσία του Plus στο Vita, προσφέρει για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της και έκπτωση της τάξης του 20% σε πάρα πολλούς αξιόλογους τίτλους του Vita στο PS Store: αυτοί περιλαμβάνουν τα αξιοπρόσεκτα Escape Plan, Little Deviants, MotorStorm RC και Super Stardust Delta. Το PS Vita θα δεχθεί την σχετική αναβάθμιση λογισμικού (έκδοση 2.00) για να υποστηρίζει άψογα το PS Plus μερικά εικοσιτετράωρα πριν από την 21η Νοέμβρη - η νέα αυτή έκδοση του firmware του Vita θα προσφέρει και μια σειρά από άλλες προσθήκες και βελτιώσεις στις λειτουργίες του. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι τα δωρεάν games: Drake, έχεις πολλή δουλειά το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ