PS4 και PS Vita μαζί, σύντομα

Σε συνδυαστική συσκευασία, εν αναμονή επιβεβαίωσης και η τιμή πώλησης

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν κάτι τέτοιο βρισκόταν στα σχέδια της Sony εξ αρχής ή αν... από τις πολλές συζητήσεις που έγιναν στα μέσα ενημέρωσης (ειδικά στο Web) το σκέφτηκε σοβαρά μετά την Ε3 2013 - όμως δείχνει να είναι "ένα βήμα πριν το επίσημο": το PlayStation4 και το PlayStation Vita θα πωληθούν μαζί, ως ολοκληρωμένη πρόταση στην ίδια συσκευασία, πιθανότατα και εγκαίρως για την εορταστική περίοδο. Την είδηση δημοσιεύει ως επιβεβαιωμένη το βρετανικό κλαδικό περιοδικό MCV, στου οποίου μάλιστα το επόμενο τεύχος υπάρχει σχετική έντυπη διαφήμιση: η συσκευασία φέρει τον τίτλο "The Ultimate Bundle" και περιέχει το PS4, το PS Vita, μία κάρτα μνήμης για το δεύτερο και συνδρομή άγνωστης διάρκειας στην υπηρεσία PlayStation Plus. Στην έντυπη διαφήμιση αναφέρεται ως διαθέσιμη το Δεκέμβριο.

Το περιοδικό MCV υποστηρίζει πως η συνδυαστική αυτή πρόταση της Sony θα υπαχθεί σε γενικότερη προώθηση του PS Vita για τα Χριστούγεννα. Η τηλεοπτική διαφήμιση, για παράδειγμα, θα επικεντρωθεί στη λειτουργία Remote Play των PS4/PS Vita, που επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν games του πρώτου - αλλά τα ίδια τα games του PS4, όχι εκδόσεις τους για PS Vita - με το φορητό σύστημα της Sony χάρις στην ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των δύο. Μέχρι πρότινος αυτή θεωρούνταν ότι μπορεί να γίνει μόνο μέσω Wi-Fi, πειράματα όμως που έκαναν οι πρώτοι κάτοχοι PS4 την περασμένη εβδομάδα στην Αμερική αποδεικνύουν πως αυτό είναι εφικτό και απομακρυσμένα μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, αρκεί αυτά να είναι ταχυτήτων 4G/LTE. Το PS Vita άλλωστε, υπενθυμίζουμε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως "δεύτερη οθόνη" πληροφοριών σε ειδικά σχεδιασμένα games του PS4, μετά από την πρόσφατη αναβάθμιση 3.00 του λειτουργικού του.

Το μεγάλο ερώτημα φυσικά σε όλα αυτά παραμένει η τιμή πώλησης, η οποία δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί (καθώς και η Sony δεν έχει ακόμη επίσημα κάνει σχετική ανακοίνωση). Αν το "The Ultimate Bundle" στην έντυπη καταχώρηση του MCV είναι η μόνη έκδοση, τότε μία τιμή όπως π.χ. τα €499 (για την Ελλάδα πιθανώς €509) θα ήταν εξαιρετικά ελκυστική: θα σήμαινε, πρακτικά, πως αποκτά κανείς το PS Vita και κάρτα μνήμης με €100. Ακόμη και μία τιμή στα €549 θα ήταν ευπρόσδεκτη, αν η συνδρομή στο PlayStation Plus ήταν ετήσια. Ένα άλλο ενδεχόμενο θέλει την πλήρη συσκευασία του PS4 - με την νέα PlayStation Camera, δεύτερο χειριστήριο και το νέο Killzone - και το PS Vita για €599, αν και το κόστος αρχίζει να... ξεφεύγει στην περίπτωση αυτή. Όπως και να έχει το πράγμα, "κοντός ψαλμός αλληλούια": δεν μένουν παρά λίγες μέρες μέχρι το Δεκέμβριο, οπότε η Sony θα κάνει σύντομα κάποια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με την τιμή πώλησης και τις χώρες διάθεσης του "The Ultimate Bundle". Αμέσως μόλις γνωρίζουμε, ενημερώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ