PS4 και Destiny αντί €399, έως τις 23/9

Ειδική, στοχευμένη προσφορά της Sony με τον πολυαναμενόμενο ΑΑΑ τίτλο της Bungie

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων φαντάζει μεν ακόμη μακριά, μεν, όμως οι πρώτες... ομοβροντίες της "μάχης" που θα δώσουν το Δεκέμβρη στην Ελλάδα τα PlayStation4 και Xbox One ακούγονται ήδη από τη Δευτέρα 1/9. Το Xbox One κυκλοφορεί στη χώρα μας επίσημα την Παρασκευή 5/9, όμως σε εμπορικό επίπεδο θα έχει να αντιμετωπίσει το PS4 μέσα σε ελάχιστες ημέρες, αφού βοηθούμενο από την κυκλοφορία του ΑΑΑ τίτλου της Bungie, του Destiny, το σύστημα της Sony διεκδικεί την προτίμηση των καταναλωτών με το ίδιο ακριβώς χρηματικό αντίτιμο. Πρωτοβουλία, φυσικά, έξυπνη και στοχευμένη - κι ας έχει ήδη σημαντικό προβάδισμα το PS4 στην Ελλάδα λόγω της καθυστέρησης άφιξης του Xbox One κατά 9 μήνες.

Από τις 9/9, λοιπόν, ημέρα κυκλοφορίας του Destiny, στην αγορά θα κυκλοφορεί έκδοση του PlayStation4 που συνοδεύεται από αντίτυπο του blockbuster της Bungie αντί €399. Είναι το ποσό που ζητά και το Xbox One συνοδευόμενο από δύο games, με τη διαφορά βέβαια ότι αυτά δεν είναι ο ίσως περισσότερο συζητημένος και... αγωνιωδώς αναμενόμενος τίτλος του είδους του φέτος. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, πως η Sony έχει ειδική συμφωνία με την Bungie ώστε οι εκδόσεις PlayStation του Destiny - ο τίτλος θα κυκλοφορήσει και στα Xbox One/Xbox 360 - να προσφέρουν αποκλειστικό περιεχόμενο, από αποστολές και πεδία μάχης μέχρι διαστημόπλοια, όπλα και gadgets, το οποίο δεν θα εμφανιστεί στα φορμά της Microsoft νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2015.

Η τιμή των €399 συμπεριλαμβανομένου του Destiny ισχύει τόσο για τη γνωστή έκδοση του PS4 σε χρώμα ανθρακί, όσο και για τη συλλεκτική λευκή με χειριστήριο στο ίδιο χρώμα. Παρεμπιπτόντως η Sony Hellas βεβαιώνει πως, για τους καταναλωτές που θα επιλέξουν το λευκό PlayStation4, θα υπάρχει διαθέσιμο στο εμπόριο επαρκές στοκ και μεμονωμένων χειριστηρίων στο ίδιο λευκό χρώμα, ώστε να μην διαφέρουν τα έξτρα DualShock4 - απαραίτητα για παιχνίδι στο σαλόνι με φίλους - από το αρχικό.

Η ειδική αυτή προσφορά που θα εμφανιστεί στην ελληνική αγορά σε λίγες μέρες δημιουργεί βέβαια ένα μικρό... παράδοξο: στα καταστήματα θα βρίσκονται ταυτόχρονα τόσο η τυπική, ανθρακί έκδοση του PS4 στην καθιερωμένη τιμή των €409 χωρίς το Destiny, όσο και οι δύο με το Destiny στα... €399 (χωρίς να λείπει κανένα παρελκόμενο ή αξεσουάρ από τις δεύτερες σε σχέση με την πρώτη). Περίεργο, όντως - αλλά αυτά είναι τα θετικά που προκύπτουν για τους καταναλωτές μέσα από τον ανταγωνισμό δύο μεγάλων πολυεθνικών, οπότε δεν θα... παραπονεθούμε ακριβώς!

Αυτό που αξίζει να έχει "στα υπ' όψιν" οποισδήποτε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital ενδιαφέρεται για την ειδική αυτή προσφορά του PS4 με το Destiny, είναι πως αυτή δεν θα διαρκέσει επ' αόριστον. Για την ακρίβεια, θα διαρκέσει μόλις 15 ημέρες: από τις 9/9 έως και τις 23/9. Μετά από αυτήν την ημερομηνία το κόστος απόκτησης της έκδοσης PS4 που συνοδεύεται από το Destiny θα αυξηθεί στα €449, τιμή στην οποία έχει διατεθεί το σύστημα της Sony και με άλλους τίτλους (π.χ. Watch Dogs). Όποιος καταναλωτής θέλει να επωφεληθεί της προσφοράς αυτής, λοιπόν, θα χρειαστεί είτε να κάνει προπαραγγελία της ανθρακί ή λευκής έκδοσης άμεσα (το ασφαλέστερο), είτε να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα μέσα στην επόμενη εβδομάδα το αργότερο: υποψιαζόμαστε πως το στοκ των PS4 της προσφοράς που θα διατεθεί στις 9/9 δεν θα είναι... ανεξάντλητο.

Όσο για τη διαφορά τιμής των €50; Ας την μεταφράσουμε έτσι: ένας χρόνος συνδρομής στο PlayStation Plus, ο οποίος εξασφαλίζει 12 μήνες online gaming στο PS4, πάνω από 70 δωρεάν games συνολικά για PS4/PS3/PS Vita και άλλα προνόμια ή/και παροχές. Ε, είμαστε τώρα για συμπεριφορές... "υπεράνω"; Τις όντως μεγάλες ευκαιρίες, τις εκμεταλλευόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ