PS3, PS Vita: οι τιμές των κοινών τίτλων

Πολλοί... εντελώς δωρεάν ως κίνητρο για την έναρξη του δεύτερου!

Μερικές ώρες απομένουν πλέον μέχρι τη διάθεση του νέου φορητού PlayStation, του PS Vita, και στη χώρα μας - και η Sony έχει αναμενόμενα φροντίσει να παραθέσει όλους τους λόγους για τους οποίους το καινούργιο της προϊόν αξίζει αγοράς από την πρώτη μέρα, πάντοτε και σε αυτή τη φάση στα μάτια των αφοσιωμένων gamers. Πρόσφατη ανεξάρτητη έρευνα (και σίγουρα οι εσωτερικές έρευνες που θα είχε κάνει και η ίδια η Sony πριν την κυκλοφορία του Vita) υπογραμμίζει το γεγονός ότι το 1/3 περίπου των κατόχων PlayStation3 θα ενδιαφέρονταν ν' αποκτήσουν ένα φορητό σύστημα με παρόμοιες δυνατότητες. Ο ιαπωνικός κολοσσός εύλογα, λοιπόν, σκοπεύει να τούς δώσει το σχετικό κίνητρο προσφέροντας... τί άλλο; Games, φυσικά!

Συγκεκριμένα: το PS Vita υποστηρίζει (όπως ήδη αναλύσαμε) μία νέα λειτουργία ονόματι Cross Play, μέσω της οποίας κάτοχοι PS3 και Vita μπορούν να παίξουν τα ίδια games, μαζί. Οι πρώτοι τίτλοι που προσφέρουν αυτή τη λειτουργία είναι τα MotorStorm RC, Hustle Kings, Top Darts και Wipeout 2048. Ε, η Sony ουσιαστικά χαρίζει τη μία έκδοση καθενός από αυτούς τους τίτλους, σε όλους όσους έχουν ή θα αγοράσουν από αύριο την άλλη. Όσοι και όσες έχουν ήδη τα Hustle Kings ή Top Darts στο PS3, δικαιούνται δωρεάν τους τίτλους αυτούς για το Vita. Όσοι αγοράσουν το MotorStorm RC στο Vita θα λάβουν δωρεάν την έκδοση του PS3, ενώ στην περίπτωση του Wipeout 2048 (που τώρα υποστηρίζει Cross Play με το Wipeout HD/Fury του PS3), οι κάτοχοι των Wipeout για το PS3 θα λάβουν για το bonus υλικό του Fury - που θα διατεθεί για το 2048 μέχρι τον Ιούνιο - εντελώς δωρεάν.

Η Sony δεν έχει καταστήσει σαφές αν αυτή θα είναι από δω και πέρα η πολιτική της για όλους τους "διπλούς" τίτλους των PS3/PS Vita ή αν προσφέρει αυτά τα games δωρέαν στο πλαίσιο της προώθησης του καινούργιου φορητού συστήματός της. Εννοείται πως... πολύ θα το θέλαμε να πληρώσουμε π.χ. το Warrior's Lair - που θα κυκλοφορήσει για PS3 και PS Vita κάποια στιγμή φέτος - στη μία έκδοση και να λάβουμε δωρεάν την άλλη, αλλά το πιθανότερο είναι σε βάθος χρόνου η τιμολογιακή πολιτιλή της ιαπωνικής εταιρείας να διαμορφωθεί σε εκπτωτική. Όπως πάντα, ίδωμεν. Μέχρι τότε, MotorStorm RC δωρεάν - καθόλου άσχημα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ