Prototype

Ένα Manhattan... άνω-κάτω

Το Prototype φυσικά δεν παραλείπει να τοποθετεί στο δρόμο του παίκτη όλο και δυσκολότερους αντιπάλους στις περίπου 25 διαφορετικές "αποστολές" που απαρτίζουν το σεναριακό τμήμα - κάποιες από αυτές, δε, απαιτούν περισσότερο αυτοσχεδιασμό και επιδεξιότητα στο χειρισμό παρά... καταιγιστικού ρυθμού χρήση των υπερφυσικών δυνάμεων του παίκτη. Ο τίτλος της Activision, άλλωστε, επιδιώκει σε ένα βαθμό να διαφοροποιήσει το gameplay εισάγοντας στοιχεία... απόκρυψης (ο πρωταγωνιστής μπορεί να πάρει τη μορφή άλλων πολιτών ή στρατιωτών και να κρυφτεί ανάμεσά τους) και προσθέτοντας ως bonus ανταμοιβή ανάλογες μη υπερφυσικές δυνάμεις. Πρωτότυπος, δε, είναι και ο τρόπος με τον οποίο ο Merser αναπληρώνει την ενέργειά του, "απορροφώντας" υγιείς πολίτες (!) και απαλλάσσοντας τον παίκτη από... ηθικές επιλογές. Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός, πάντως, ότι το Prototype με την έμφασή του στη δράση και το εκτενές του περιβάλλον θυμίζει αρκετά το Crackdown ή το πιο πρόσφατο Infamous, χωρίς να στερείται δικού του χαρακτήρα.

Από αυτήν την πλευρά, ευτυχώς που το gameplay είναι ενδιαφέρον και ενίοτε αληθινά απολαυστικό, γιατί ο τεχνικός τομέας του τίτλου της Activision δεν αποτελεί ιδιαίτερα ισχυρό "επιχείρημα". Χωρίς να είναι άσχημο, το Prototype είναι ελαφρώς... βαρετό, με το Manhattan να δίνει όπου κι αν πάει κανείς την ίδια χρωματική και σχεδιαστική εντύπωση. Αποζημιώνει, πάντως, σε ένα βαθμό το πάρα πολύ καλό animation του Merser, η σχεδόν απόλυτη και άνετη κίνηση μέσα στο χώρο, καθώς και τα ειδικά εφέ - κάποια μικροπροβλήματα πάντως με την κάμερα που καλύπτει τη δράση και την ομαλή ανανέωση της οθόνης υπάρχουν. Ο ήχος, χωρίς να δίνει λαβές για παράπονα, είναι τυπικός. Ο χειρισμός φαίνεται εύκολος στην αρχή, αλλά όσο ο Merser... μαζεύει όλο και πιο πολλές δυνάμεις, γίνεται και πιο περίπλοκος (υποχρεώνοντας εν τέλει τον παίκτη να χρησιμοποιεί έναν περιορισμένο αριθμό από αυτές). Στις επιλογές παιχνιδιού, άλλωστε, ως περιπέτεια για έναν παίκτη το Prototype δεν έχει κανενός είδους multiplayer πλευρά. Κρίμα, γιατί ακόμη και σε κλειστούς χώρους, οι αναμετρήσεις 4 ή 8 παικτών με τις ειδικές δυνάμεις του κεντρικού χαρακτήρα θα μπορούσαν να είναι άκρως ψυχαγωγικές.

Όλα τα παραπάνω, δυστυχώς, αρκούν οριακά μεν, αλλά αρκούν για να ωθήσουν το Prototype ελάχιστα κάτω από το επίπεδο του must buy. Υπάρχει μία μερίδα από gamers που θα το απολαύσουν - ειδικά αυτοί που δεν θα βιαστούν να το ολοκληρώσουν και θα εξερευνήσουν τα πάντα μέσα στο εικονικό Manhattan - όμως δεν πρόκειται για το είδος του video game που μπορεί να συστηθεί ανεπιφύλακτα στους πάντες. Με δεδομένη την καλοκαιρινή ραστώνη, βέβαια, οι επιλογές για ποιοτικούς τίτλους μέχρι το Σεπτέμβρη είναι λίγες και, σε αυτό το πλαίσιο, το Prototype έχει περισσότερες πιθανότητες να σημειώσει αξιόλογη εμπορική επιτυχία. Ευελπιστούμε ωστόσο σε μία συνέχεια με το ίδιο στυλ gameplay, βελτιωμένο τεχνικό τομέα και multiplayer επιλογές, εν ευθέτω χρόνω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ