PlayStation Plus: τα games του Οκτώβρη

Έξι δωρεάν τίτλοι για τα PS4, PS Vita και PS3 - ποιοί είναι για το καθένα;

Το κοινό του Αθηνόραμα Digital είναι βεβαίως ενήμερο εδώ και πολύ καιρό για τη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus που έχει καθιερώσει η Sony για τους κατόχους των PlayStation4, PlayStation Vita και PlayStation3. Αυτή φέρνει στο προσκήνιο πολλά προνόμια ειδικά γι' αυτούς, περιλαμβάνει 6 δωρεάν games κάθε μήνα και, στην περίπτωση του PS4, προσφέρει όλες τις λειτουργίες Δικτυακών επιλογών παιχνιδιού - συνεργατικού ή ανταγωνιστικού - ως τμήμα των παροχών της.

Για τον Οκτώβρη που μόλις ξεκίνησε, η Sony έχει εξασφαλίσει και προσφέρει τους ακόλουθους έξι τίτλους για τα δύο οικιακά και το ένα φορητό της PlayStation:


- Για το PlayStation4, την προσοχή πιο πολύ από τις άλλες προσφερόμενες παραγωγές κεντρίζει το Broken Age, τίτλος που "υπογράφει" το δημιουργικό μυαλό του πίσω από το Grim Fandango, ο Tim Schafer. Πρόκειται για το είδος του adventure που χαρακτηρίζει την εταιρεία του, την Double Fine, όντας πανέμορφο, στυλιζαρισμένο στο ύφος ταινίας κινουμένων σχεδίων, με έξυπνους γρίφους και ιδιόρρυθμο χιούμορ. Ο ένας εκ των δύο άλλων τίτλων που προσφέρονται για το PS4, το Super Meat Boy, έχει ήδη το δικό του cult κοινό: πολύ λίγα platform games "της παλιάς σχολής" έχουν αποδειχθεί τόσο επιτυχή. Πολύ περισσότερο μοντέρνο αισθητικά, ωστόσο, δείχνει σαφώς ο τρίτος τίτλος που εξασφάλισε η Sony για τους κατόχους PS4, το Unmechanical (στην έκδοση Extended): εδώ το σενάριο και τα γραφικά παίζουν μεγαλύτερο ρόλο, ενώ οι γρίφοι είναι δυσκολότεροι αλλά περισσότερο... θεαματική η λύση τους!


- Για το PlayStation Vita η Sony προσφέρει την έκδοση του Super Meat Boy και την έκδοση του Broken Age, και οι δύο εκπληκτικά πιστές στις αντίστοιχες του PS4 για τα δεδομένα φορητού συστήματος, αλλά και... κάτι ακόμη: έναν ιδιαίτερο τίτλο στο στυλ του οποίου κυριολεκτικά δεν υπάρχει άλλος στη βιβλιοθήκη των games για PS Vita. Πρόκειται για το Kickbeat, έναν τίτλο μάχης σώμα με σώμα του οποίου τις κινήσεις οι παίκτες καλούνται να εκτελέσουν... συγχρόνως με τον ρυθμό μουσικών κομματιών! Η παραγωγή της Zen Studios προσφέρει φυσικά μία σειρά από τραγούδια που οι παίκτες μπορούν να "αποδώσουν" για να νικήσουν τους αντιπάλους τους, αλλά επιτρέπει και την εισαγωγή αρχείων MP3 από την κάρτα μνήμης του PS Vita, για... όλων των ειδών τις μουσικές. To Kung Fu Rabbit, τέλος, είναι απατηλά απλοϊκό αλλά... εθιστικό platform game με το είδος των γραφικών και του ελέγχου που θα "ταξιδέψει πίσω στο χρόνο" πολλούς gamers άνω των... -άντα!


- Για το PlayStation3, άλλωστε, η Sony έχει εξασφαλίσει επίσης τέσσερις τίτλους. Ο ένας είναι η έκδοση του Kickbeat για το σύστημα αυτό - με βελτιωμένα γραφικά και... πολύ περισσότερο αποθηκευτικό χώρο διαθέσιμο για τα αρχεία MP3 του παίκτη προφανώς! - ο δεύτερος είναι η αντίστοιχη έκδοση του Kung Fu Rabbit, ενώ ο τρίτος η αντίστοιχη έκδοση του Unmechanical Extended. Ο τέταρτος, ωστόσο, είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό: τo Chariot. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα games της κατηγορίας των arcade platform που έχει εξ αρχής σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από δύο παίκτες ταυτόχρονα. Όχι "και" με αυτόν τον τρόπο, αλλά κυρίως με αυτόν τον τρόπο, οπότε οι γρίφοι, τα εμπόδια κλπ. θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με έξυπνη συνεργασία. Τα... χαριτωμένα και λεπτομερή γραφικά, λοιπόν, δεν πρέπει να ξεγελούν κανέναν: ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι καθόλου, μα καθόλου... παιδικός!

Έξι games, πολλές ώρες δωρεάν ψυχαγωγίας τον Οκτώβρη για τους κατόχους PlayStation με μία μηνιαία, τρίμηνη ή ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία PS Plus. E, από όποια πλευρά κι αν το δεις, συμφέρει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ