PlayStation Plus: τα games του Οκτώβρη

Έξι και ένας δωρεάν τίτλοι για PS4, PS Vita και PS3 - ποιοί είναι για το καθένα;

Το κοινό του Αθηνόραμα Digital είναι βεβαίως ενήμερο εδώ και πολύ καιρό για την συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus που έχει καθιερώσει η Sony για τους κατόχους των PlayStation4, PlayStation Vita και PlayStation3. Αυτή φέρνει στο προσκήνιο πολλά προνόμια ειδικά γι' αυτούς, περιλαμβάνει το λιγότερο 6 δωρεάν games κάθε μήνα και, στην περίπτωση του PS4, προσφέρει όλες τις λειτουργίες Δικτυακών επιλογών παιχνιδιού - συνεργατικού ή ανταγωνιστικού - ως τμήμα των παροχών της. Η Sony έχει εξασφαλίσει για τον Οκτώβριο όχι έξι, αλλά επτά νέα games για τα δύο οικιακά και το ένα φορητό PlayStation, τα ακόλουθα:

- Για το PlayStation4, ξεχωρίζει φυσικά η έκδοση "PS Plus" του πολυαναμενόμενου Drive Club, το οποίο κυκλοφορεί στην πλήρη του έκδοση την ίδια ημέρα (8/10) με τα δωρεάν games της συνδρομητικής υπηρεσίας της Sony. Αυτή η έκδοση προσφέρει 11 αγωνιστικές πίστες και 10 αυτοκίνητα, αλλά όλες τις Δικτυακές λειτουργίες που καθιστούν το Drive Club ξεχωριστό.

Εκτός από το Drive Club PS Plus, οι κάτοχοι PS4 έχουν ακόμη να προσβλέπουν σε δύο platform games. Το ένα είναι το καταπληκτικό Spelunky, το οποίο έχει διακριθεί σε όλα τα συστήματα όπου έχει κυκλοφορήσει - και κάνει αυτές τις ημέρες την εμφάνισή του στο νεότερο σύστημα της Sony - χάρις στο retro στυλ του και τα μοναδικά του επίπεδα, που δημιουργούνται κάθε φορά διαφορετικά με τρόπο μαθηματικό. Το άλλο είναι το Dust: An Elysian Tail, επίσης... old-school action platform αλλά με πανέμορφα "ζωγραφιστά" γραφικά τεχνοτροπίας κινουμένων σχεδίων, ανάλυσης 1080p και σάρωσης στα 60 καρέ!

- Για το PlayStation Vita, προσφέρεται σε... παγκόσμια πρώτη το Pix the Cat, τίτλος arcade καταβολών από την ταλαντούχα γαλλική ομάδα παραγωγής Pastagames. Ο γνωστός... γάτος φέρνει στην οθόνη του PS Vita την φρενήρη δράση των coin-op της δεκαετίας του '80 (αλλά με ανώτερα γραφικά και ήχο προφανώς) καθώς και πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού. Οι θιασώτες των RPG, πάντως, έχουν πάντοτε την επιλογή να ασχοληθούν αμέτρητες ώρες με το Rainbow Moon, που δίνει έμφαση όχι μόνο στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων καθενός από 6 πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά και στην εξερεύνηση και την επίλυση γρίφων.

- Για το PlayStation 3, τέλος, προσφέρεται ένας από τους καλύτερους τίτλους των τελευταίων ετών με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Batman. Πρόκειται για το Arkham Asylum, το οποίο θέτει τον Μαύρο Ιππότη αντιμέτωπο με τους παρανοϊκούς τρόφιμους της θρυλικής φυλακής - και ορκισμένους του εχθρούς - για πολλοστή, περισσότερο συναρπαστική από ποτέ, φορά. Οι θιασώτες των RPG, δε, έχουν και στο PS3 αυτό το μήνα έναν "μεγάλο" τίτλο στη διάθεσή τους. Πρόκειται για το κλασικό Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara της Capcom, το οποίο προσφέρει και τη συμμετοχή τριών φίλων ταυτόχρονα, αλλά και την επιλογή παιχνιδιού Challenge για συλλογή ειδικών bonus.

Επτά games, πολλές ώρες δωρεάν ψυχαγωγίας τον Οκτώβριο για τους κατόχους PlayStation με μία τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία PS Plus. E, από όποια πλευρά κι αν το δεις, συμφέρει!

Ενημέρωση 9/10/2014: Η δημιουργός εταιρεία του Drive Club, η Evolution Studios, ενημερώνει πως για την έκδοση PS Plus του τίτλου οι κάτοχοι PS4 θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο παραπάνω. Ο... συνωστισμός την πρώτη μέρα από gamers όλων των χωρών στους servers που υποστηρίζουν τις Δικτυακές λειτουργίες του τίτλου επιβάλλει να έχουν για την ώρα πρόσβαση σε αυτούς όσοι έχουν αγοράσει τον πλήρη τίτλο. Καθώς η χωρητικότητα των servers προοδευτικά αυξάνεται και η κατάσταση ομαλοποιείται, η Evolution υπόσχεται να διαθέσει την έκδοση PS Plus για διάθεση στους συνδρομητές της υπηρεσίας το συντομότερο δυνατό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ