PlayStation Plus: και must, και top!

Όσα αξίζει να γνωρίζει κανείς για την συνδρομητική υπηρεσία της Sony, με το... "P" και με το "S"!

Τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας, όπως τα PlayStation και Xbox, έχουν εξελιχθεί σε συσκευές που λειτουργούν με τρόπο σημαντικά διαφορετικό απ' ότι οι προκάτοχοί τους. Δεν στηρίζονται πια μόνο σε games που πωλούνται σε υλικό αποθηκευτικό μέσο, αναβαθμίζονται και εμπλουτίζουν τις δυνατότητές τους τακτικά μέσω software, ενώ οι παίκτες απαιτούν από αυτά πλειάδα λειτουργιών σχετικών με το gaming, αξιοποιώντας τη μόνιμη σύνδεση με το Internet που διαθέτουν. Όλα τα παραπάνω προσφέρονται αυτή τη στιγμή τόσο από το PlayStation4 όσο και από το Xbox One, όμως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τα PlayStation η Sony πάντοτε φρόντιζε να φέρνει στο προσκήνιο - και για τα τρία πιο πρόσφατα τέτοια συστήματά της προχώρησε ένα βήμα παραπέρα υλοποιώντας την Δικτυοκεντρική λογική του 21ου αιώνα με το PlayStation Plus. Πρόκειται για τη συνδρομητική της υπηρεσία για τους κατόχους PS4, PS Vita και PS3, η οποία προσφέρει μία σειρά από αποκλειστικά προνόμια, έξτρα δυνατότητες και δωρεάν games σε τιμή άκρως προσιτή.

Το PlayStation Plus εξελίχθηκε με την πάροδο των ετών σε θεαματικό βαθμό, ξεκινώντας με μικρά βήματα στο PS3 το 2011, συνεχίζοντας με ριζικές αλλαγές το καλοκαίρι του 2012, με προσθήκες χαρακτηριστικών κι επέκτασή του στο κοινό του PS Vita το 2013, μέχρι τη μορφή που έχει από τα μέσα του 2014. Σε όλο αυτό το διάστημα η γενική εικόνα της υπηρεσίας του PS Plus γινόταν όλο και καλύτερη, με σημαντικότερο τομέα βελτίωσης αυτόν που οι κάτοχοι των PlayStation είχαν υπογραμμίσει σε κάθε σχετική έρευνα: τα περισσότερα και καλύτερα δωρεάν πλήρη games. Με την έλευση του PlayStation4, δε, το οποίο προϋποθέτει την ύπαρξη συνδρομής στο PS Plus για την ενεργοποίηση των Δικτυακών επιλογών - ανταγωνιστικών ή συνεργατικών - στα περισσότερα games, η συνδρομητική υπηρεσία της Sony έγινε από... απλώς "πολύ καλή ιδέα", πρακτικά... "ευκόλως εννοούμενη"!

Πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα του 2015, η υπηρεσία της Sony βρίσκεται μακράν στην καλύτερη μορφή της: προσφέρει για το ίδιο χρηματικό αντίτιμο των προηγούμενων ετών πιο πολλές παροχές και περιεχόμενο από ποτέ - ειδικά, μάλιστα, στους κατόχους του συστήματος των Ιαπώνων που έχει πια τον πρωταγωνιστικό ρόλο, του PlayStation4. Είναι τόσα αυτά που προσφέρει η συνδρομή στο PS Plus, και τόσοι οι λόγοι για τους οποίους συμφέρει η εγγραφή σε αυτήν, που... ένα απλό άρθρο δεν αρκεί για να τούς καλύψει όλους. Εξ ου και η ειδική ενότητα που δημιουργήσαμε για το κοινό του Αθηνόραμα Digital, η οποία καλύπτει ένα-ένα όλα τα σχετικά θέματα, αναλυτικά.

PlayStation Plus, με το... "P" και με το "S" λοιπόν. Γιατί... κρίμα είναι να μην έχεις στη διάθεσή σου τις πλέον ενδιαφέρουσες λειτουργίες και τόσα δωρεάν games, όταν έχεις ήδη τα συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης που χρειάζεσαι γι' αυτό - και, αντίστροφα, να μην έχεις τα συστήματα (ΟΚ... το PS4 συγκεκριμένα), όταν μπορείς να έχεις τόσα πολλά, τόσο φθηνά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ