PlayStation Plus για όλους δωρεάν το Σ/Κ

Για συμμετοχή σε online games δίχως κόστος στο PlayStation4

Στο Αθηνόραμα Digital έχουμε υποστηρίξει ξανά και ξανά πως το PlayStation Plus, η συνδρομητική υπηρεσία της Sony για τα PS3, PS4 και PS Vita είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα περίπτωσης αληθινά... win-win για όλους τους εμπλεκόμενους: επιτρέπει στην ιαπωνική εταιρεία να έχει μία πηγή εσόδων που αξιοποιεί στη συντήρηση κι επέκταση του PlayStation Network, προσφέρει ωστόσο στους συνδρομητές πάρα, πάρα πολλά πράγματα για αυτά τα €49.99 που κοστίζει σε ετήσια βάση. Δεν είναι μόνο τα 6 δωρεάν games κάθε μήνα, δεν είναι μόνο οι extra λειτουργίες και δυνατότητες, δεν είναι μόνο οι μεγάλες εκπτώσεις και το αποκλειστικό περιεχόμενο πολλών ειδών, δεν είναι μόνο η προνομιακή πρόσβαση σε επερχόμενους τίτλους. Είναι... "όλο το πακέτο", όπως λέμε, αυτό που καθιστά το Plus ένα από τα εξυπνότερα δώρα που μπορεί να κάνει στον εαυτό του οποιοσδήποτε χρήστης PlayStation αυτή τη στιγμή, με κόστος μικρότερο ενός video game.

Ειδικά στην περίπτωση του PlayStation4, το PS Plus είναι προαπαιτούμενο για να απολαύσει κανείς μία από τις πλέον διασκεδαστικές πλευρές της χρήσης του: τη Δικτυακή συμμετοχή, ανταγωνιστική ή συνεργατική, σε games με άλλους παίκτες. Η Sony γνωρίζει πολύ καλά πως, αν "γευτεί" κάποιος αυτή τη διάσταση πολλών σύγχρονων τίτλων, δύσκολα θα αποδεχθεί να μην την έχει διαθέσιμη - και γι' αυτό το λόγο δίνει την ευκαιρία σε όλους τους κατόχους PlayStation4 να "δουν τί χάνουν", κατά μία έννοια, μην έχοντας συνδρομή στο PS Plus, προσφέροντας αυτό το Σαββατοκύριακο την πρόσβαση στη λειτουργία συμμετοχής σε online games, δωρεάν.

Για να αξιοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή της Sony οι κάτοχοι PS4 δεν χρειάζεται να κάνουν κανενός είδους εγγραφή: από τις 10.00 μ.μ. της Παρασκευής 26/9 έως και τις 10.00 π.μ. της Δευτέρας 29/6, μπορούν απλώς να λάβουν μέρος σε όλες τις Δικτυακές επιλογές των games του νέου οικιακού συστήματος της Sony. Η επιλογή αυτού του Σ/Κ δεν είναι ακριβώς τυχαία: την Παρασκευή κυκλοφορεί η νέα έκδοση του FIFA, με πολλαπλές online επιλογές παιχνιδιού, και η ιαπωνική εταιρεία αξιοποιεί την ευκαιρία αυτή για να επιδείξει πόσο μεγάλο είναι πλέον το ποσοστό ενός ΑΑΑ τίτλου που παραμένει αναξιοποίητο αν ο παίκτης περιοριστεί μόνο στην offline πλευρά του.

Φυσικά όλο το Σ/Κ οι κάτοχοι PS4 μπορούν να παίξουν και όλα τα άλλα games του που στηρίζουν σημαντικό τμήμα της αξίας του στις online λειτουργίες, όπως το Diablo 3, αλλά και εκείνα που στηρίζονται πολύ περισσότερο στην online πλευρά τους, όπως το θρυλικό πλέον Destiny. Η συγκεκριμένη προσφορά της Sony δεν περιλαμβάνει τα δωρεάν games και όλα τα άλλα προνόμια που απολαμβάνουν οι κάτοχοι συνδρομής τριών, έξι ή δώδεκα μηνών στο PS Plus αλλά... μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουμε την υποψία πως δεν θα είναι πολλοί οι κάτοχοι PS4 που θα τα στερηθούν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ