PlayStation4: αναβάθμιση λογισμικού v3.0

Με πολλές σημαντικές προσθήκες, σε δοκιμαστική έκδοση, σύντομα διαθέσιμη στο κοινό

Είναι γνωστό πως, όσον αφορά στις ανανεώσεις του βασικού λειτουργικού των συστημάτων τους, οι Sony και Microsoft με τα PS4 και Xbox One αντιστοίχως ακολουθούν την ακριβώς... αντίστροφη προσέγγιση από αυτήν που ακολουθούσαν στην εποχή των PS3 και Xbox 360. Ενώ τότε η Sony διέθετε συχνότερα περισσότερες τέτοιες αναβαθμίσεις λογισμικού και η Microsoft ελάχιστες, είναι η δεύτερη τώρα αυτή που διαθέτει τις τακτικότερες (κάθε μήνα σχεδόν) και η Sony τις σπανιότερες (τέσσερις ή πέντε φορές το χρόνο πλέον). Αυτό πρακτικά σημαίνει, ωστόσο, πως όταν η δεύτερη διαθέτει τέτοια αναβάθμιση λογισμικού, είναι σημαντικότερη καθώς προστίθενται και βελτιώνονται πιο πολλά στοιχεία και λειτουργίες του PS4 - και η έκδοση 3.0, που βρίσκεται και επίσημα πια καθ' οδόν, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο κατάλογος των νέων στοιχείων και των αλλαγών που έχει δημοσιοποιήσει η Sony είναι μεγάλος, ανάμεσά τους ωστόσο ξεχωρίζουν (α) η αύξηση του Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου για τους συνδρομητές PS Plus από το 1 GB στα 10, (β) η "αναμετάδοση" live των games που παίζει ο παίκτης σε κανάλι του YouTube, (γ) η δημοσίευση clips διαρκείας 10 δευτερολέπτων απευθείας στο Twitter και (δ) η δημιουργία ειδικών "περιοχών" που προβάλλουν δραστηριότητες σχετικές με τα αγαπημένα games του εκάστοτε παίκτη και "κοινοτήτων" που μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι οι gamers γύρω από κοινά τους ενδιαφέροντα (Events και Communities αντίστοιχα).

Η αναβάθμιση υπ' αριθμόν 3.0 για το PlayStation4 είναι η πρώτη που η Sony προσφέρει τη δυνατότητα σε κατόχους του συστήματός της να δοκιμάσουν (beta testing) πριν γίνει ευρέως διαθέσιμη. Δεν είναι "ανοικτή" η πρόσκληση για τη δοκιμαστική χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού σε όλους - στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας ενδιαφέροντος δεν εξασφάλιζε συμμετοχή στο πρόγραμμα δοκιμών - όμως η Sony υπογραμμίζει πως ο αριθμός των χρηστών που το δοκιμάζουν είναι ήδη αρκετός και οι υπόλοιποι μπορούν να αναμένουν τη διάθεσή τους στο εγγύς μέλλον. Βάσει... ιστορικού θα τοποθετούσαμε αυτήν την ασαφή ημερομηνία πιο κοντά στον Οκτώβριο παρά στο Σεπτέμβριο, αλλά ενδέχεται να διαψευστούμε. Περισσότερα, σε κάθε περίπτωση, σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ