PlayStation3: Τώρα στα €249!

Περνά στην επίθεση η Sony, με στόχο το αβαντάζ των Χριστουγέννων

Είναι αλήθεια πως τις μεγάλες ανακοινώσεις της χρονιάς οι μεγάλες εταιρείες του home entertainment τις "κρατούν" για την έκθεση της Ε3 στο Los Angeles των ΗΠΑ. Η Ευρώπη όμως δεν παύει να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά - όχι άξιο απορίας, λοιπόν, που η Sony επέλεξε να κάνει την πιο σημαντική της "στρατηγική κίνηση" φέτος για την αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης στο σπίτι, στο πλαίσιο της Gamescom. Η ιαπωνική εταιρεία μειώνει άμεσα την προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης του PlayStation3 στα $249 για τις ΗΠΑ και €249 για την Ευρώπη, φέρνοντας το σύστημά της ευθέως αντιμέτωπο - και τιμολογιακά πια - με το αντίστοιχο μοντέλο Xbox 360 της Microsoft. Διατηρώντας τα πλεονεκτήματα του PS3, όμως, τα οποία είναι ουκ ολίγα.

Η τιμή των €249 ισχύει για το μοντέλο PS3 με σκληρό δίσκο των 160 GB, ο οποίος κρίνεται ως υπεραρκετός αποθηλευτικός χώρος για τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών (και παραμένει εύκολα αναβαθμίσιμος σε αντίθεση με αυτόν του Xbox 360). To μοντέλο PS3 με σκληρό δίσκο των 320 GB επίσης γίνεται περισσότερο προσιτό, στα €299, ενώ η τιμή των €349 περιμένουμε να ισχύει πλέον μόνο για "πακέτα" με ΑΑΑ τίτλους και/ή το PlayStation Move. Στην ίδια προτεινόμενη λιανική τιμή των €249 το Xbox 360 έχει να επιδείξει τον περισσότερο "ευρύχωρο" σκληρό δίσκο (στα 250 GB) και την ωριμότερη Δικτυακή υπηρεσία του Xbox Live, όμως η Sony σε αυτά συνεχίζει να αντιπαραβάλλει την δωρεάν Δικτυακή υπηρεσία του PSN, τη δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών σε Blu-ray και τον πληρέστερο multimedia χαρακτήρα του PS3.

Ήταν πάντοτε άποψή μας πως το PlayStation3, ακόμη και στα €299, ήταν εκείνο εκ των τριών οικιακών συστημάτων που προσφέρε τον γενικότερα υψηλότερο συντελεστή κόστους/αξίας. Για τα χρήματά του, έκανε τα περισσότερα πράγματα. Αυτό ισχύει προφανώς ακόμη περισσότερο τώρα που το PS3 κοστίζει ακόμη λιγότερο - από την περασμένη φορά, δε, που η Sony μείωσε την τιμή του συστήματός της (δύο χρόνια πριν με την εμφάνισή του PS3 Slim), και κατά πολύ πλουσιότερη είναι η βιβλιοθήκη των τίτλων του, και το PlayStation Move υπάγεται στο οπλοστάσιό του, και το PS Store έχει να προσφέρει σαφώς αξιολογότερο υλικό. Ότι θα δεχθούν σημαντική ώθηση οι πωλήσεις του PS3 με αυτή τη μείωση τιμής, ειδικά οδεύοντας προς την εορταστική περίοδο, είναι βέβαιο. Απομένει να διαπιστώσουμε (α) πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η ώθηση, (β) αν θα είναι αρκετή για να ξεπεράσει το PS3 το Xbox 360 σε αριθμό χρηστών παγκοσμίως και (γ) πόσο θα βοηθήσουν τα AAA games των επόμενων μηνών σε όλα αυτά. Όπως πάντα... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ