PlayMemories Studio για PS3, διαθέσιμο

Διαχείριση και επεξεργασία φωτογραφιών ή video, με το... DualShock!

Μπορεί οι συζητήσεις και η φημολογία γύρω από το επόμενο οικιακό PlayStation να συνεχίζονται στο Web, όμως η Sony δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει τις λειτουργίες του PS3 πολύ πέρα από το σημείο που - θεωρητικά - σταματούν οι δυνατότητες ενός συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης. Στο πλαίσιο αυτό η ιαπωνική εταιρεία διέθεσε χθες στο PlayStation Store το PlayMemories Studio, την εφαρμογή διαχείρισης, επεξεργασίας και δημοσίευσης φωτογραφιών και video που είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά στην έκθεση της CES τον Ιανουάριο.

Με το PlayMemories Studio οι κάτοχοι ενός PlayStation3 μπορούν να "περάσουν" εύκολα υλικό από την ψηφιακή φωτογραφική ή βιντεοκάμερά τους και στη συνέχεια να το επεξεργαστούν μέσα από καλαίσθητο περιβάλλον χειρισμού που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το... DualShock! O χρήστης μπορεί να ταξινομήσει τις φωτογραφίες ή τα κλιπ του ημερομηνιακά, βάσει γεωγραφικής τοποθεσίας όπου τις/τα συνέλαβε (αν η συσκευή σύλληψης προσφέρει αυτήν την πληροφορία βέβαια), να εφαρμόσει στις πρώτες εφέ επεξεργασίας και να κάνει βασικού επιπέδου μοντάζ στα δεύτερα. Στη συνέχεια μπορεί να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα απευθείας στο Facebook μέσω PlayStation Network. Το PlayMemories Studio θα συνεργάζεται σύντομα και με την υπηρεσία PlayMemories Online της Sony, που προσφέρει Δικτυακή αποθήκευση υλικού στο χρήστη ώστε και άλλες του συσκευές - τηλεοράσεις, κινητά, tablet - να έχουν πρόσβαση σε αυτό από παντού.

Το PlayMemories Studio πωλείται αντί €14.99 στο PlayStation Store, προσφέρεται ωστόσο δωρεάν στους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus της Sony. Δωρεάν θα λαμβάνουν την εφαρμογή και όσοι ή όσες αγοράζουν καινούργιες ψηφιακές φωτογραφικές και βιντεοκάμερες της Sony από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οποιοσδήποτε θέλει να χειριστεί για λίγο καιρό την εφαρμογή πριν αποφασίσει αν τον καλύπτει με τις λειτουργίες της, μπορεί να το κάνει άμεσα (όπως διατίθεται στο PS Store είναι σε δοκιμαστική μορφή 30 ημερών).

Διατηρώντας συνδρομή στο PlayStation Plus, από περιέργεια - για να είμαστε ειλικρινείς δεν σκοπεύαμε να επιδοθούμε σε επεξεργασία εικόνας σε βραδυά Champion's League! - εγκαταστήσαμε την εφαρμογή και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας εξέπληξε ευχάριστα. Ναι, τους... βετεράνους χρήστες του Photoshop ή του Premiere δεν θα τους παρακινήσει να απαρνηθούν τα PC ή τα Mac τους ξαφνικά, όμως για απλά πράγματα είναι γρήγορο κι αποτελεσματικό - ενώ "έχει την πλάκα του" η όλη διαδικασία εισαγωγής, επεξεργασίας και δημοσίευσης των φωτογραφιών ή του video να γίνεται στον... καναπέ του σαλονιού! Ακόμη καλύτερο θα ήταν να προσέφερε το PlayMemories Studio η Sony δωρεάν σε όλους, φυσικά, αλλά... λέμε τώρα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ