PGW 2015: Ratchet&Clank, ταινία σαν... video game

Και φυσικά το αντίστροφο, στην οθόνη του σινεμά και του σαλονιού την άνοιξη

Η Sony είναι μία εταιρεία υπερβολικά έμπειρη για να αφήσει καλές ευκαιρίες δημοσιότητας να παραμείνουν αναξιοποίητες - και στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης Paris Games Week οι Ιάπωνες το απέδειξαν... εις διπλούν. Από τη μία πλευρά επέδειξαν το επίσημο κινηματογραφικό trailer της ταινίας Ratchet&Clank, η οποία είχε ανακοινωθεί την άνοιξη του 2013 και - μετά από μία περίοδο... "εκτός ραντάρ" ειδησεογραφικού - επανήλθε στο προσκήνιο πριν από λίγες μέρες. To φιλμ έχει πλέον προγραμματιστεί για προβολή (και στα ελληνικά σινεμά) στις 28 Απριλίου, όπως μπορεί δε να διαπιστώσει κανείς από τις σκηνές του τόσο ο σεναριογράφος όσο και οι σκηνοθέτες έχουν κατορθώσει να κρατήσουν ανέπαφο το ιδιόρρυθμο χιούμορ και την αισθητική της πασίγνωστης σειράς τίτλων της Insomniac.

Από την άλλη πλευρά, η Sony επέδειξε και νέο trailer για τον τίτλο Ratchet&Clank που θα κυκλοφορήσει - εννοείται αποκλειστικά - για PS4 στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι πρώτες μας εντυπώσεις από την Ε3 2015 ήταν ήδη θετικότατες, όμως το καινούργιο υλικό δείχνει ακόμη περισσότερο εντυπωσιακό για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο τεχνικός, έστω κι αν δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η πολύπειρη Insomniac θα ήταν σε θέση να προσφέρει σε πραγματικό χρόνο γραφικά που όντως είναι "επιπέδου ταινίας 3D animation". Ο άλλος είναι η ευκολία με την οποία η Sony κατόρθωσε να ενσωματώσει ομαλά διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό σκηνών από την ταινία, στον τίτλο του PS4 ομαλά και δημιουργικά (το γεγονός ότι η πρώτη και ο δεύτερος δημιουργήθηκαν μαζί φυσικά βοηθάει).

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα υποστήριζαν ότι πρακτικά... ποτέ στην κοινή ιστορία της ηλεκτρονικής διασκέδασης και του σινεμά δεν είχαμε την ευτυχή συγκυρία προβολής μιας καλής ταινίας, συνοδευόμενης από ένα καλό video game θεματικά στηριγμένου στην πρώτη. Η Sony - με την... διττή της ιδιότητα ως Sony Pictures και Sony Computer Entertainment - είναι ιδανικά τοποθετημένη ώστε να "κάνει την έκπληξη" και να προσφέρει ψυχαγωγία τόσο κινηαμτογραφικά, όσο και αλληλεπιδραστικά την ερχόμενη άνοιξη. Για να δούμε, για να δούμε. Και για να... παίξουμε, βέβαια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ