PAWS: ελληνικό και φιλόδοξο

Video game για H/Y και φορητές συσκευές, σε ανάγκη υποστήριξης

Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως δεν χρειαζόταν να... "έλθει η κρίση" στην Ελλάδα για να διαπιστωθεί η ντροπιαστικά μικρή παρουσία που έχουμε ως χώρα στην ανάπτυξη video games οποιουδήποτε είδους. Σε αυτό το κλίμα, ωστόσο, "ένα παραπάνω" - και αυτές τις μέρες μία παραγωγή από Έλληνες δημιουργούς επιδιώκει όχι μόνο να ξεχωρίσει αλλά, πριν από αυτό, να περάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Ο τίτλος ονομάζεται PAWS (ακρωνύμιο του Prime Alien Watch Squad) και λεκτικά "παίζει" έξυπνα με το είδος των χαρακτήρων του παιχνιδιού, οι οποίοι είναι... χαριτωμένα ζωάκια, μεν, αλλά με υπερδυνάμεις και διάθεση για μάχη με εξωγήινους στο χωροχρόνο.

Το γενικό είδος games στο οποίο ανήκει το PAWS είναι αυτό των τίτλων στρατηγικής, έχει ωστόσο σχεδιαστεί με τρόπο που αποφεύγει τους περίπλοκους μηχανισμούς χειρισμού και διαχείρισης. Η προσέγγιση αυτή του επιτρέπει να χαρακτηρίζεται ως τίτλος "casual strategy", να είναι ευκολότερος στην κατανόηση και το χειρισμό από αρχάριους παίκτες, αλλά και να είναι υλοποιήσιμος τόσο σε Η/Υ (Windows και OS-X), όσο και σε smartphones ή tablets (iOS και Android). To PAWS μπορεί να δείχνει "απλοϊκό", δεν παύει ωστόσο να υπόσχεται αυξημένες επιλογές και πληθώρα διαθέσιμων τακτικών όσο "προχωρά" κανείς στα επίπεδά του - στο πλάνο ανάπτυξής του, δε, προβλέπεται άφθονο περιεχόμενο και extras, που εξασφαλίζουν πολλές ώρες διασκέδασης σε όλων των επιπέδων τους παίκτες.

Το PAWS είναι υπό ανάπτυξη για περισσότερους από 18 μήνες, όμως με τους διαθέσιμους πόρους της εταιρείας του επικίνδυνα χαμηλά χρειάζεται υποστήριξη από την κοινότητα των gamers ώστε να ολοκληρωθεί. Η όλη παραγωγή έχει λοιπόν απευθυνθεί στον γνωστό μηχανισμό χρηματοδότησης του KickStarter, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής στηρίξει επιτυχημένα πολλά ποιοτικά games. Η ομάδα ανάπτυξης του PAWS έχει ορίσει τόσο πολλαπλά επίπεδα χρηματικής συμμετοχής στο ποσό των $30Κ που στοχεύει, όσο και πρόσθετο περιεχόμενο με το οποίο θα ανταμειφθούν οι συμμετέχοντες, αν ξεπέρασει το στόχο αυτό. Για τους φίλους και φίλες του Αθηνόραμα Digital που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, η επίσημη σελίδα του PAWS στο KickStarter περιέχει όλες τις σχετικές λεπτομέρειες. Και... καλή τύχη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ