Οι χρήστες σε δικές τους... live εκπομπές μέσω PS4

Με την PlayStation Camera, το δωρεάν λογισμικό και τα επίσης δωρεάν apps της Sony

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιδράσει μία μεγάλη πολυεθνική, όταν διαπιστώσει ότι πολλοί καταναλωτές χρησιμοποιούν κάποιο προϊόν της με τρόπο... που η ίδια δεν είχε προβλέψει: μπορεί να τον "λογοκρίνει" και με κάποια αναβάθμιση λογισμικού να τον εξαλείψει, μπορεί απλώς να τον αποδεχθεί, μπορεί και να τον ενθαρρύνει, βοηθώντας τον! Η Sony αποδεικνύει πως, όσον αφορά στο PlayStation4, είναι περισσότερο "ανοιχτόμυαλη" απ' ότι τής αναγνωρίζει ο πιο πολύς κόσμος: επέλεξε αρχικά να κάνει το δεύτερο όσον αφορά στην... μόδα των κατόχων του συστήματός της να δημιουργούν από την πρώτη μέρα διάθεσής του τις πρωτόλειες δικές τους live "εκπομπές" με τη βοήθεια της PlayStation Camera. Και πρόσφατα επέλεξε ακόμη και να υποστηρίξει αυτήν την μόδα, με πρόσθετα εργαλεία που προσφέρει εντελώς δωρεάν!

Τα εργαλεία αυτά ως σύνολο η Sony τα ονομάζει AR Studio και πρόκειται, ουσιαστικά, για μία γενναία επέκταση της δωρεάν εφαρμογής PlayRoom που αξιοποιεί την PlayStation Camera του PS4. Με τα εργαλεία αυτά ο κάτοχος του νέου οικιακού PlayStation μπορεί στην ουσία να "στήσει" ένα εικονικό studio στο σαλόνι του και να διαμορφώνει τα σχετικά "σκηνικά" με τη βοήθεια του smartphone ή του tablet του (τα αντίστοιχα apps για Android και iOS προσφέρονται επίσης δωρεάν). Χρησιμοποιώντας το χειριστήριο του PS4, δε, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει ευρεία γκάμα από αλληλεπιδραστικά εφέ που "προσθέτουν ατμόσφαιρα" στην κάθε "ζωντανή εκπομπή". Ακόμη και η προσθήκη της μουσικής που προτιμά ο χρήστης (σε μορφή αρχείων MP3 από οποιοδήποτε USB drive συνδέεται στο PS4) μπορεί να "λάβει μέρος στο σόου", όπως και video της προτίμησής του, τα οποία προβάλλονται μέσω εικονικού... projector (!) μέσα στο ίδιο το σκηνικό της εκπομπής.

Παίξαμε λίγο με το AR Studio και η Sony έχει καταστήσει όντως την... παραγωγή live shows με τη βοήθεια της PlayStation Camera τόσο εύκολη, όσο και διασκεδαστική. Οι κάτοχοι ενός PS4 μπορούν να δημιουργήσουν σχεδόν οποιουδήποτε είδους εκπομπή, από μία απλή σχολιαστική και "ντυμένη" με τυπικά εφέ τηλεοπτικού σταθμού, μέχρι εκπομπές μαγειρικής, μουσικής, ταινιών και φυσικά παρουσίασης video games! Το AR Studio μπορεί να μην είναι από μόνο του λόγος αγοράς μιας PlayStation Camera απ' όλους, είναι όμως η πλέον πρωτότυπη, δημιουργική και διασκεδαστική χρήση του περιφερειακού της Sony έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής - κάτι που δεν είμασταν σε θέση ποτέ να πούμε για το Kinect, τόσο του Xbox One όσο και του Xbox 360. Όσοι... φιλόδοξοι Δικτυακοί τηλεπαρουσιαστές, προσέλθετε - στα υπ' όψιν, ωστόσο: οι θεατές του PlayStation Network μπορούν όχι μόνο να σας σχολιάζουν, αλλά και να σας αξιολογούν. Καλές εκπομπές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ