Nintendo WiiU: σταματά η παραγωγή του σύντομα

Και επίσημη η συνταξιοδότηση, οι Ιάπωνες "κλείνουν κεφάλαιο" για να "ανοίξουν" το επόμενο

Επιβεβαιώνοντας την φημολογία που... μόλις πριν από μερικές ημέρες είχε διαψεύσει, η Nintendo Ιαπωνίας ανακοίνωσε εν τέλει πως όντως σταματά την παραγωγή του WiiU για την τοπική της αγορά. Με αυτό εννοεί, κατά βάση, πως σταματά την παραγωγή και του τελευταίου μοντέλου WiiU που διέθετε εκεί (του λευκού των 32GB αποθηκευτικού χώρου) καθώς τα άλλα δύο έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται εδώ και αρκετό καιρό. Η αλήθεια είναι πως περιμέναμε ότι θα το κάνει τον Μάρτιο, δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία στο προϊόν της με την κυκλοφορία του νέου Legend of Zelda - όμως αφού αυτός ο τίτλος θα διατεθεί και για το επόμενο σύστημά της, το Switch, λογικό είναι η Nintendo να επιδιώξει να προωθήσει το νέο της προϊόν και όχι το προηγούμενο.

Αν και η Nintendo δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς θα επηρεάσει τη αναστολή παραγωγής του WiiU στην Ιαπωνία την παρουσία του προϊόντος στις υπόλοιπες αγορές, είναι φυσικά προφανές ότι πρόκειται για την... επίσημη πια συνταξιοδότηση του πλέον αποτυχημένου οικιακού συστήματος στην ιστορία του ιαπωνικού κολοσσού. Το WiiU δεν έχει καν ξεπεράσει ακόμη τα 14 εκ. συστήματα παγκοσμίως σε τέσσερα χρόνια, ακόμη λιγότερα και από αυτά του Gamecube στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είναι λοιπόν μάλλον απίθανο να σημειώσει σε Αμερική και Ευρώπη αυτά τα Χριστούγεννα αρκετές πωλήσεις ώστε να δικαιολογήσει τη συνέχιση της κατασκευής του (παρά τις σχετικές προσφορές).

Η Nintendo, βεβαίως, ελπίζει πως το "κεφάλαιο" που κλείνει άδοξα με την κυκλοφορία, άσχημη εμπορική πορεία και αναστολή κατασκευής του WiiU θα διαδεχθεί ένα επιτυχημένο με την διάθεση του Switch τον Μάρτιο. Οι πρώτες εντυπώσεις γι' αυτό δεν είναι αρνητικές, καθώς η υβριδική του φύση προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα απτά, όμως διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις για τις προοπτικές του σε μία αγορά εξαιρετικά σύνθετη κι ανταγωνιστική πλέον. Όπως πάντα... ίδωμεν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ