Nintendo Classic Mini: για νοσταλγία στο... maximum

Σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης ή cute gadget; Και τα... δύο σε ένα!

Και ενώ το πιστό κοινό της Nintendo συνεχίζει να περιμένει την επίσημη αποκάλυψη του επόμενου "κύριου" οικιακού της συστήματος - αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζουμε μόνο με το κωδικό όνομα "ΝΧ" - η ιαπωνική εταιρεία... "χτυπά" από τελείως διαφορετική κατεύθυνση με ένα άλλο σύστημα ψυχαγωγίας, σαφώς μικρότερου βεληνεκούς αλλά όχι μικρού ενδιαφέροντος. Το Nintendo Classic Mini είναι μία συσκευή που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να θυμίζει (αν και εκπληκτικά μικρό σε διαστάσεις) το θρυλικό Nintendo Entertainment System της δεκαετίας του '80, τόσο στο δικό του περίβλημα, με την χαρακτηριστική γκρι διχρωμία και τα κόκκινα γράμματα, όσο και στο μέγεθος και σχήμα του συνοδευτικού χειριστηρίου.

Το Nintendo Classic Mini όμως, αρκετά μικρό για να χωρά... στην παλάμη ενήλικα, δεν δέχεται "κασέτες" (cartridges) για τα games του. Αντιθέτως, συνοδεύεται από 30 προεγκατεστημένα, τα εξής: Balloon Fight, Bubble Bobble, Castlevania, Castlevania II: Simon's Quest, Donkey Kong, Donkey Kong Jr., Double Dragon II: The Revenge, Dr. Mario, Excitebike, Final Fantasy, Galaga, Ghosts' N Ghoblins, Gradius, Ice Climber, Kid Icarus, Kirby's Adventure, Mario Bros., Mega Man 2, Metroid, Ninja Gaiden, Pac-Man, Punch-Out!! Featuring Mr. Dream, StarTropics, SUPER C, Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3, Tecmo Bowl, The Legend of Zelda και Zelda II: The Adventure of Link. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που τυγχάνουν άνω των... "-άντα" είναι βέβαιο πως θ' αναγνωρίσουν ανάμεσα στα παραπάνω μερικά από τα αγαπημένα games της παιδικής τους ηλικίας.

Με αυτό ως δεδομένο, είναι... κάτι παραπάνω από προφανές πως το Nintendo Classic Mini στηρίζει τις ελπίδες του για εμπορική επιτυχία ακριβώς σε αυτήν την νοσταλγία πολλών από μας για τα αρχικά χρόνια διαδρομής των video games - όταν σχεδόν κάθε ένας νέος τίτλος ήταν διαφορετικός και όταν η φαντασία του παίκτη αναλάμβανε να σκιαγραφήσει στο μυαλό του αυτά που τα λιγοστά pixel και χρώματα της εποχής αδυνατούσαν. Η σύνδεση HDMI σε σύγχρονες τηλεοράσεις, με όλα αυτα τα pixel πεντακάθαρα και... τεράστια απεικονισμένα σε μεγάλες οθόνες, πιθανώς θα θυμίσει σε πολλούς από μας πόσο... υπερεκτιμημένη είναι η νοσταλγία ενίοτε. Όμως με τιμή πώλησης στα μόλις $60, το Nintendo Classic Mini είναι περισσότερο... gadget παρά σύστημα ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας - και ως τέτοιο, το περιμένουμε στις αρχές Νοεμβρίου με ανυπομονησία!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ