Nintendo 3DS: Επιτέλους, games

Και επίσημα στοιχεία για το περιφερειακό αναλογικού μοχλού

Κρατώντας την υπόσχεση του διευθύνοντα συμβούλου της, Satoru Iwata, για ανατροπή του κακού σκηνικού γύρω από το Nintendo 3DS και τα games που έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει γι' αυτό, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από νέους τίτλους για το φορητό της σύστημα σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες. Σε αυτήν η Nintendo επιβεβαίωσε και την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει το περιφερειακό που προσθέτει στο 3DS δεύτερο αναλογικό μοχλό: αυτό θα κοστίζει περίπου €20 και θα διατεθεί στην Ιαπωνία στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προλάβει και την ευρωπαϊκή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα πρώτα games που θα υποστηρίζουν το περιφερειακό θα είναι το, επίσης γνωστό από διαρροές, Monster Hunter Tri G, το Metal Gear Solid Snake Eater 3D, καθώς και το Ace Combat 3D Cross Rumble - αυτά τα τρία θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Την επόμενη το περιφερειακό θα υποστηριχθεί από το Resident Evil Revelations και το Dynasty Warriors, ενώ υπό ανάπτυξη είναι και ένας πέμπτος τίτλος που θα το αξιοποιεί, το Kingdom Hearts 3D. Το περιφερειακό θα χρειάζεται μόνο μία μπαταρία ΑΑΑ για να λειτουργήσει, παραμένει όμως - κατά τη γνώμη μας - ακαλαίσθητο και άκομψο ως λύση στο θέμα του αναλογικού χειρισμού στο 3DS. Η Nintendo πάντως δεν έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου για το ενδεχόμενο κυκλοφορίας ανανεωμένου 3DS. Αναμενόμενο και κατανοητό, φυσικά, εν όψει εορταστικής περιόδου και λαμβάνοντας στα υπόψιν την απογοητευτική εμπορική πορεία του 3DS μέχρι και πρόσφατα (η οποία οδήγησε και στη μείωση τιμής του).

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου η Nintendo επιβεβαίωσε την ανάπτυξη και κυκλοφορία μέσα στο 2012 σημαντικών της τίτλων, όπως των Paper Mario, Mario Tennis, Fire Emblem και Animal Crossing για το 3DS. Για την ίδια χρονιά μετατίθεται πλέον και το Kid Icarus, ενώ οι Capcom και Square Enix ανακοίνωσαν δικούς τους τίτλους για το 3DS, τα Monster Hunter 4 και Bravely Default. Πολύ καλά τα νέα για όσους και όσες έχουν ήδη αποκτήσει το Nintendo 3DS, λοιπόν - απομένει να δούμε αν θα είναι αρκετά καλά ώστε να προσδώσουν ώθηση στο φορητό σύστημα της Nintendo και εν όψει Χριστουγέννων ή αν αυτό είναι πια αργά για να "σωθεί" εμπορικά και η ιαπωνική εταιρεία με όλα αυτά απλώς προετοιμάζει το έδαφος καλύτερα για μία δεύτερη έκδοση του συστήματος το 2012. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ