Nintendo 3DS: αλλαγές, απαραίτητες

Φημολογείται νέο μοντέλο για το 2012

Το γεγονός ότι το 3DS, το νέο φορητό σύστημα της Nintendo, δεν είχε την εμπορική επιτυχία που η ιαπωνική εταιρεία ήλπιζε, είναι γνωστό πια σε όλους - κατανοητοί άλλωστε είναι και πολλοί από τους λόγους, έστω κι αν δεν συμφωνούν όλοι με αυτούς που εντοπίσαμε εμείς. Η πρόσφατη δραστική μείωση της τιμής του κατά 33% περίπου είχε μεν στην Ιαπωνία ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν διήρκησε, καθώς ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο το 3DS έχει αποτύχει εμπορικά (η έλλειψη ποθητών games γι' αυτό) συνεχίζει να υφίσταται. Στη χώρα μας η μείωση τιμής - αν και είχε προγραμματιστεί για τις 1/9 - έχει τεθεί ήδη σε ισχύ διαμορφώνοντας μάλιστα τα €269 ακόμη και σε €179 κατά περίπτωση. Όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει, η Nintendo δείχνει να το έχει καταλάβει... εξ ου και οι πιθανές επόμενες κινήσεις της, γύρω από τις οποίες υπάρχουν ήδη διαρροές και φημολογία.

Σύμφωνα με γαλλικό Web site, το οποίο έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στο παρελθόν και στο οποίο φέρεται να μίλησε εμπιστευτικά στενός συνεργάτης της Nintendo "εκ των έσω", η ιαπωνική εταιρεία προσανατολίζεται ήδη στην κυκλοφορία νέου φορητού συστήματος για το 2012. Αυτό υποτίθεται πως θα αντικαταστήσει το 3DS μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως η πρακτική της κυκλοφορίας νέου μοντέλου ενός φορητού της συστήματος σχετικά σύντομα μετά το πρώτο, δεν είναι στη Nintendo ακριβώς πρωτόγνωρη (π.χ. η μετάβαση από το DS στο DSi). Όμως η διαρροή υπογραμμίζει πως το "εφέ 3D" του διάδοχου μοντέλου θα είναι κατά πολύ περιορισμένο - αν και δεν καταλαβαίνουμε τί ακριβώς σημαίνει αυτό όταν στο παρόν μοντέλο μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς - ενώ λόγος γίνεται και για τελείως διαφορετικό όνομα στο νέο φορητό σύστημα. Κάτι λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή το "3DS" έχει πρακτικά συνδεθεί με εμπορική αποτυχία.

Οι "διαρροές" και όλων των ειδών φήμες πρέπει φυσικά να αντιμετωπίζονται με δυσπιστία μέχρι την ώρα που θα επιβεβαιωθούν. Όμως οι συγκεκριμένες εικασίες έχουν νόημα, "στέκουν" στρατηγικά για την Nintendo καθώς δεν είναι καθόλου βέβαιο πως υπάρχει αρκετός χρόνος για να διορθωθεί η ζημιά που έχει γίνει, μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι εικασίες, δε, αποκτούν και κάποια βάση αν συνυπολογίσει κανείς την ανακοίνωση της Nintendo πως στις 13 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη της έκθεσης του Tokyo Game Show, θα διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους. Δεν μπορούμε να φανταστούμε να το κάνει δίχως κανένα λόγο ενδιαφέροντα. Βρίσκεται προ των πυλών η πιο μεγάλη ανατροπή στην κυκλοφορία συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης τα τελευταία... 10 τουλάχιστον χρόνια; Θα δείξει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ