News Snacks 21-07-11

Νέα έκδοση Marvel vs Capcom 3, τα Angry Birds (θα) πάνε σινεμά

Καλώς ήλθατε στα News Snacks: τη στήλη του Αθηνόραμα Digital που συγκεντρώνει επιγραμματικά τις ειδήσεις της ημέρας που αξίζουν αναφοράς και σίγουρα σχολιασμού. Ώρα για snack!

Η έκθεση ComicCon που ξεκινά σήμερα μπορεί τυπικά να είναι αφιερωμένη στα comics, όμως στο πλαίσιό της γίνονται όλων των ειδών οι ανακοινώσεις για κινούμενα σχέδια, ταινίες και video games. Η Capcom έχει παρουσία εκεί τα τελευταία χρόνια και, φυσιολογικά, επέλεξε τα... προεόρτια της έκθεσης για να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με την Marvel. Το Ultimate Marvel vs Capcom 3 θα είναι μία ανανεωμένη έκδοση του τίτλου μάχης σώμα με σώμα που είχε κυκλοφορήσει την άνοιξη, περιλαμβάνοντας ό,τι και η αρχική έκδοση συν 12 νέους χαρακτήρες, εξισορροπιστικές ρυθμίσεις στα σετ των κινήσεων κάθε μαχητή, αλλά και νέους τρόπους παιχνιδιού. Όπως και στην πρόσφατη Arcade Edition του Super Street Fighter IV, η Capcom αναγνωρίζει πως πρόκειται για επέκταση κι όχι για πλήρη τίτλο, γι' αυτό και η Ultimate Edition θα διατεθεί προς €29.99. Σε αντίθεση, όμως, με την Arcade Edition του SSFIV, το extra υλικό του νέου Marvel vs Capcom 3 δεν θα διατεθεί αυτόνομο στο Xbox Live Marketplace και το PlayStation Store για όσους έχουν ήδη τον ανοιξιάτικο τίτλο. Να γκρινιάξουμε; Ω, ναι.

Καθόλου δεν θα γκρινιάξουμε, πάντως, αν αποδειχθούν ακριβείς οι φήμες που θέλουν τη Sony να επεκτείνει τη σειρά των ψηφιακών φωτογραφικών της μηχανών πολύ σύντομα. Η πολυσυζητημένη Α77, για την οποία έχουν διαρρεύσει αρκετά στοιχεία, είναι η διάδοχος των Α33 και Α55 - με άλλα λόγια υιοθετεί την προσέγγιση του ημιδιαπερατού καθρέπτη αλλά ανεβάζει τον πήχυ των Megapixel στα 24 και είναι σε θέση να εγγράψει video υψηλής ευκρίνειας. Η μικρότερη "αδελφή" της, η Α65, θα έχει χαμηλότερη ανάλυση και πιθανώς θα εγγράφει video σε 720p, θα κοστίζει όμως και λιγότερο. Πολύ περισσότερο... μυστηριώδης, δε, είναι η NEX-7, η οποία λογικά θα έχει ακόμη πιο πολλές δυνατότητες από την περυσινή εξαιρετική NEX-5 διατηρώντας τα πλεονεκτήματα των NEX σε σχέση με τις τυπικές compact. Στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου έχει ανεπίσημα τοποθετηθεί η αποκάλυψη των νέων ψηφιακών φωτογραφικών της Sony, οπότε... υπομονή!

Πολλή υπομονή θα πρέπει να κάνουμε, δε, για να δούμε τί... εννοεί το ποιητή (sic) όταν λέει πως "Σκοπεύουμε να δώσουμε στο Angry Birds τη διάσταση που έχει μία σειρά φίλμ όπως αυτή των Ice Age". Όπου "το ποιητή" είναι η Rovio, φυσικά, η εταιρεία που "από το πουθενά" σάρωσε τα charts με τον διάσημο πια arcade τίτλο της. Όντας υφής καρτούν ούτως ή άλλως οι χαρακτήρες του Angry Birds, έχουν παρακινήσει τη Rovio να εξερευνήσει τις... κινηματογραφικές προοπτικές τους: η εταιρεία προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Marvel, τον David Maisel, για να επιβλέψει το όλο εγχείρημα που "βρίσκεται στα πρώτα του στάδια". Η Rovio βέβαια παραδέχεται πως ταινία Angry Birds στα σινεμά πιθανώς δεν θα δούμε νωρίτερα από το 2014 (!), αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον διευθυντή ανάπτυξης του brand των Angry Birds (ναι ναι) να δηλώσει πως βλέπει προοπτικές σειράς κινουμένων σχεδίων α λα Ice Age, καθώς "ο τίτλος έχει το απαραίτητο σεναριακό υπόβαθρο" (!!!). Εντάξει, αγαπητέ. Δεν κρατάμε και την αναπνοή μας, όμως, γιατί ως το 2014... ποιός ζει, ποιός πεθαίνει και ποιός μπορεί να θυμάται ή όχι τα Angry Birds, ώστε να επιθυμεί διακαώς να παρακολουθήσει και τριλογία. Σόρι κιόλας, δηλαδή!

Μια αληθινή, μικρή συγνώμη ζητούμε από τους... παθιασμένους φίλους της Apple, πάντως, επειδή χθες δεν κάναμε λόγο και για τη νέα οθόνη της Apple πέρα από το OS-X Lion, τους νέους Mac Mini και τα νέα MacBook Air. Αφού μια σειρά από mail που λάβαμε το θεωρούν εξίσου σημαντικό, αναφέρουμε πως η νέα αυτή οθόνη ονομάζεται Apple Thunderbolt Display, είναι όμοια στο σχεδιασμό και τις προδιαγραφές με την παρούσα Cinema Display των 27 ιντσών (ανάλυση 2560x1440 pixel) και διατίθεται στην ίδια τιμή (1000 δολάρια). Έχει να επιδείξει όμως νέα πλεονεκτήματα: είναι η πρώτη οθόνη που αξιοποιεί τη θύρα Thunderbolt που έχουν πλέον όλοι οι νέοι Mac. Μέσα από ένα και μόνο καλώδιο μεταφέρει εικόνα, ήχο και δεδομένα από και προς τον Η/Υ με τον οποίο συνδέεται, ενώ ο χρήστης μπορεί να συνδέσει και δεύτερη τέτοια οθόνη στον ίδιο Η/Υ, με το ίδιο καλώδιο. Η ATD φέρει Webcam υψηλής ευκρίνειας και στερεοφωνικό σύστημα ηχείων (με μικροσκοπικό woofer) στο περίβλημά της, θύρα Ethernet, καθώς και 3 θύρες USB 2.0 και μία Firewire 800. Φέρει όμως... μόνο τη θύρα Thunderbolt για σύνδεση, οπότε δεν μπορεί ν' χρησιμοποιηθεί για την ώρα σε PC ή παλαιότερα Mac. Το αν και κατά πόσο αυτό είναι μακροπρόθεσμα θετικό, υποθέτουμε πως η Apple το γνωρίζει καλύτερα.

Και κάτι για τους... βετεράνους και νοσταλγικούς. Η Commodore Αμερικής ανακοίνωσε την πρόθεσή της ν' "αναστήσει" σύντομα τη θρυλική... Amiga, τον πιο εξελιγμένο, αληθινά πρωτοποριακό προσωπικό υπολογιστή της δεκαετίας του '80, υπό τη μορφή PC. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τρία μοντέλα με τα αναγνωρίσιμα ονόματα συγκεκριμένων αντιστοίχων του τότε καιρού - Amiga 1000, Amiga 2000, Amiga 3000 - τα οποία θα έχουν διαφορετικό εξωτερικό σχεδιασμό "εμπνευσμένο" από τα τότε μοντέλα και θα χαρακτηρίζονται από διαφορετικές δυνατότητες επέκτασης. Για λόγους... ολοκλήρωσης της νοσταλγίας, η Commodore υποσχέθηκε πως και τα τρία μοντέλα θα είναι συμβατά με το AROS, το λειτουργικό σύστημα που θεωρείται η ελεύθερου λογισμικού μετεξέλιξη του θρυλικού Amiga OS. Αφού σκουπίσουμε το αναπόφευκτο δάκρυ - συγχωρήστε μας τη συγκίνηση - θα απαιτήσουμε από την Commodore και μία εκ νέου συνεργασία με τη NewTek για μια κάρτα Video Toaster. Ε, τι. Ή την κάνεις την αναβίωση ή δεν την κάνεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ