Νέος τίτλος, στυλ... old school, από την Insomniac

Για πρώτη φορά σε πολλαπλά φορμά, προγραμματισμένο για κυκλοφορία το καλοκαίρι

Υπάρχουν μερικές εταιρείες δημιουργίας video games που - ενώ δεν ανήκουν ούτε τυπικά ούτε ουσιαστικά στη Sony - έχουν συνδέσει τόσο πολύ το όνομά τους με το brand του PlayStation, που δύσκολα μπορεί να το φανταστεί κανείς σε αρχική οθόνη τίτλου γι' άλλο σύστημα. Η Insomniac των Spyro the Dragon, Ratchet&Clank και Resistance ήταν ακριβώς αυτό το είδος της εταιρείας μέχρι το 2014, όταν προσέφερε το πολύ καλό Sunset Overdrive στο κοινό του Xbox One. Της συγκεκριμένης εταιρείας οι επιλογές, ωστόσο, χαρακτηρίζονταν συνήθως και από κάτι άλλο: την εμμονή σε ένα σύστημα κάθε φορά, έτσι ώστε οι ικανότατοί της προγραμματιστές να αξιοποιούν τις δυνατότητες του εκάστοτε, στο έπακρο. Και μόνο από αυτήν την πλευρά να το δει κανείς, η νέα παραγωγή της Insomniac είναι ξεχωριστή... αφού θα κυκλοφορήσει τόσο σε PS4, όσο και σε Xbox One, όσο και σε PC (!).

Η παραγωγή αυτή ονομάζεται Song of the Deep και είναι, παραδόξως, ένα arcade adventure δύο διαστάσεων και πλάγιας κίνησης (side scrolling) α λα Metroid ή Castlevania - λαμβάνοντας χώρα όμως στο βυθό των ωκεανών, με αντίστοιχους αντιπάλους να νικηθούν, γρίφους να λυθούν και εμπόδια να ξεπεραστούν. To πρώτο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Insomniac μάς θύμισε και... Blood Money της Psygnosis στην Amiga αρχικά, αλλά η έμφαση δεν έχει δοθεί στην shoot' em up πλευρά της δράσης. Αντιθέτως βρίσκεται στην εξερεύνηση. Το εικαστικό στυλ που έχει επιλεγεί, δε, θυμίζει παιδικό παραμύθι, λόγος για τον οποίο η Insomniac έχει την φιλοδοξία να διαθέσει στο εμπόριο και σχετικά προϊόντα επίσης προσανατολισμένα στις μικρές ηλικίες.

Το άλλο διαφορετικό στοιχείο του Song of the Deep, πέρα από το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά φορμά, εντοπίζεται στην εμπορική του διάθεση τόσο μέσα από τα αντίστοιχα ψηφιακά καταστήματα του καθενός - PSN, Xbox Live, Steam - όσο και μέσα από τα... Gamestop (!) σε υλική μορφή. Είναι η πρώτη φορά που η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων με αντικείμενο την ηλεκτρονική διασκέδαση παίζει το ρόλο εκδότριας video games, όμως ο επικεφαλής της Insomniac, ο πολύπειρος Ted Price, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί πως αν αυτή η συνεργασία επιτύχει εμπορικά, θα είναι μόνο η πρώτη μιας σειράς αντίστοιχων στο μέλλον. Το Song of the Deep θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο στην προσιτή τιμή των $14.99. Έχοντας εμπιστοσύνη στην πορεία και τα δείγματα γραφής της Insomniac, το περιμένουμε με ενδιαφέρον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ