Microsoft: δεν υπάρχει ταινία Halo... ακόμη

Καταρρίπτει τις σχετικές φήμες η αμερικανική εταιρεία - για την ώρα, τουλάχιστον

Για μερικά θέματα η σχετική φημολογία δείχνει να διαρκεί... δεκαετίες σχεδόν, ενίοτε (και) επειδή οι εταιρείες που σχετίζονται με αυτά επωφελούνται από τη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω τους στο Internet. Υπάρχουν, πάντως, περιπτώσεις που η φημολογία αυτή μόνο ωφέλιμη δεν είναι - κι αυτό ακριβώς έκρινε η Microsoft πως συμβαίνει με το πολυσυζητημένο, υπεραναλυμένο, αλλά τακτικά επανεμφανιζόμενο θέμα της πρώτης ταινίας που αντλεί το υλικό της από τον κόσμο της σειράς των Halo για τα Xbox. Το Hollywood έχει εκφράσει ενδιαφέρον από το 2004 (από την μεγάλη επιτυχία του Halo 2 και μετά), κινήσεις έχουν γίνει, έχουν σταματήσει, έχουν ξεκινήσει εκ νέου, έχουν "παγώσει"... και πριν από μερικές ημέρες υποτίθεται πως είχαν επανεκκινηθεί, κρίνοντας κανείς από αναφορές σε sites σχετικά με τη βιομηχανία του σινεμά. Αυτές ήθελαν τον Ridley Scott, τον σκηνοθέτη των Alien, να αναλαμβάνει την επίβλεψη της πρώτης ταινίας Halo μέσα στο 2014.

Η Microsoft εξέδωσε αρχικά σε μερικά sites και στη συνέχεια επίσημα ανακοίνωση με την οποία καταρρίπτει τη σχετική φημολογία κατηγορηματικά. "Η σειρά των Halo περιλαμβάνει σειρά προϊόντων και επεκτείνεται πέρα από τα games στις τηλεοπτικές σειρές, τη λογοτεχνία, τα action figures κλπ.", δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού κολοσσού. "Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε σεναριακά τα Halo τα επόμενα χρόνια, όχι όμως μέσα από ταινία μεγάλου μήκους. Αυτή δεν περιλαμβάνεται στα παρόντα μας σχέδια". Όπως θα περίμενε κανείς, η Microsoft φροντίζει να μην αποκλείσει σχετικό μελλοντικό ενδεχόμενο για μία ταινία Halo, παραμένοντας όμως σαφής στη θέση της. Σημειώνεται, πάντως, ότι η τηλεοπτική σειρά στην οποία αναφέρεται η Microsoft είναι επιβεβαιωμένη, καθώς ο Steven Spielberg ήδη εργάζεται και επίσημα για τη δημιουργία της σε στενή συνεργασία με την εταιρεία 343 Industries που "υπέγραψε" το Halo 4.

Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital που δεν έχουν παρακολουθήσει το... σήριαλ της ταινίας του Halo τα τελευταία χρόνια, υπενθυμίζουμε πως το αρχικό σενάριο είχε γράψει ο πασίγνωστος Alex Garland πριν βρεθεί εταιρεία παραγωγής γι' αυτό. Όταν βρέθηκε, με τη μορφή συνεργασίας ανάμεσα στις 20th Century Fox και Universal Studios, το σενάριο άλλαξε σημαντικά, στα πρώτα στάδια της παραγωγής όμως η Microsoft λέγεται πως ζήτησε υπέρογκα ποσά για την παραχώρηση των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων. Μετά από μία χρονική "παύση" σε αυτό το σημείο, είχε ανακοινωθεί η πρόθεση συνεργασίας της Microsoft με τον σκηνοθέτη του District 9, τον Neill Blomkamp, αλλά και με τον Peter Jackson των The Lord of the Rings, η οποία ωστόσο επίσης δεν οδήγησε πουθενά και στα τέλη του 2007 ακυρώθηκε και επίσημα. Έκτοτε η προαναφερθείσα φημολογία επανέρχεται, και επανέρχεται χωρίς κάτι επιβεβαιωμένο ουσιαστικά. Απ' ότι φαίνεται, το συντομότερο που οι φίλοι του Halo θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν ξανά σε επαφή με τον κόσμο της θρυλικής σειράς, θα είναι κατά τη φετινή εορταστική περίοδο με το πρώτο Halo για το Xbox One. Αν αυτό έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως, φυσικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ