MAG

Ούτε 16, ούτε 32 - 256 στο ίδιο πεδίο μάχης, είναι πολλοί;

Το gameplay βέβαια δεν είναι ακριβώς προβλέψιμο ή βαρετό για τους απλούς στρατιώτες: είναι το ακριβώς αντίθετο, με την καταιγιστική δράση να μην αφήνει πολλά περιθώρια για χασομέρι στο πεδίο της μάχης. Οι αναβαθμίσεις στα όπλα που προσφέρονται είναι από ένα σημείο και πέρα όχι απλώς χρήσιμες, αλλά απαραίτητες, όπως απαραίτητη είναι και η κάλυψη και η συνεργασία με τα άλλα μέλη της ομάδας στην οποία συμμετέχουν οι παίκτες. Από κάποιες απόψεις, το MAG είναι ο τίτλος του PS3 που μας θύμισε περισσότερο το θρυλικό... CounterStrike - κι αυτό είναι θετικότατο.

Κάτι όχι και τόσο θετικό μπορεί να εντοπίσει κανείς στο γεγονός ότι η δομή του MAG επιβάλλει συχνά την επανάληψη: οι παίκτες θα κληθούν να υπερασπίσουν τα ίδια σημεία και να επιτεθούν στους ίδιους στόχους αρκετές φορές και - με τα διαφορετικά πεδία μάχης μόλις 10 τον αριθμό - μετά από κάποιο καιρό αυτό ενδέχεται να κουράσει όσους αναζητούν την ποικιλία (πιθανώς η Sony να προσφέρει έξτρα περιεχόμενο μέσω PlayStation Network βέβαια). Τα τέσσερα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού, δε, θυμίζουν σε πολλά τις τυπικές επιλογές των FPS σε PC, όπως τις Team Deathmatch και King of the Hill: υπάρχουν διαφορές, και η πληθώρα διαφορετικών στόχων και τρόπων βοηθά, αλλά - με τόσους παίκτες online ταυτόχρονα - η Zipper ίσως θα μπορούσε να δείξει μεγαλύτερη διάθεση για πρωτοτυπία σε αυτό το ζήτημα.

Στον τεχνικό τομέα, τα πράγματα κινούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο, χωρίς να... συγκλονίζουν ακριβώς. Τα γραφικά είναι φροντισμένα αλλά - προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στη δράση - δεν είναι ό,τι εντυπωσιακό. Ο ήχος είναι απλώς λειτουργικός και χωρίς εξάρσεις (η ποιότητα των εφέ πάντως είναι υποδειγματική), το περιβάλλον των επιλογών λιτό μα γρήγορο, ενώ ο χειρισμός απαιτεί εξοικείωση με την κατηγορία των FPS, αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στη δράση λόγω της μεταφοράς δεδομένων μέσω Internet, κάτι που φοβόμασταν αλλά ευτυχώς έτυχε της ανάλογης προσοχής.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το MAG πετυχαίνει το στόχο του: να δημιουργήσει τη χαοτική αίσθηση ενός πεδίου μάχης με δεκάδες συμμετέχοντες, προσφέροντας άφθονη διασκέδαση σε όσους αγαπούν την ομαδική δουλειά και την ασταμάτητη δράση, χωρίς να δημιουργεί το είδος των προβλημάτων που σε online πλαίσιο εκνευρίζει ή απογοητεύει. Είναι μία εμπειρία που δεν είχαν μέχρι πρότινος στη διάθεσή τους οι κάτοχοι PlayStation3 και, ως εκ τούτου, αξίζει της προσοχής τους και μόνο γι' αυτό. Όσο περνά ο καιρός και περισσότεροι παίκτες έρχονται στους servers της Sony - και η Zipper διαθέτει updates με διορθώσεις, ρυθμίσεις και νέο περιεχόμενο - το MAG θα αποκτά περισσότερη ψυχαγωγική αξία. Κατά το γνωστό, κοινότυπο μα χρήσιμο, όσοι πιστοί...!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ