Kick Off: αναβίωση στα PS4 και PS Vita το 2016

Το θρυλικό ποδοσφαιράκι της Anco αποκλειστικά στα φορμά της Sony, δια χειρός Dino Dini

Η συγκίνηση που προέκυψε με την δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης είδησης δεν ήταν επιπέδου... "ένα δάκρυ κύλισε", μεν, αλλά δεν ήταν και πολύ μακριά από αυτό: οι αναμνήσεις των gamers άνω των... -άντα από τις ημέρες του Atari ST και της Commodore Amiga είναι, άλλωστε, πάντοτε ευχάριστες και έντονες. Ένας τίτλος αγώνων ποδοσφαίρου που απέκτησε φανατικό κοινό από εκείνο το χρονικό διάστημα, τα τέλη της δεκαετίας του '80, το Kick Off της Anco, θα επιστρέψει δριμύτερο και ανανεωμένο το 2016 στο PlayStation4 και το PlayStation Vita. Και μάλιστα υπό την επίβλεψη του αρχικού του δημιουργού, του Dino Dini!

To Kick Off ξεχώρισε ανάμεσα σε άλλα "ποδοσφαιράκια" που είχαν κυκλοφορήσει την ίδια δεκαετία σε υπολογιστές 8-bit/16-bit ή αντίστοιχα οικιακά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης - όπως τα Sega Mega Drive και Nintendo Master System - όχι τόσο λόγω των γραφικών του ή της χαρακτηριστικής κάμερας που κάλυπτε τη δράση, την πασίγνωστη πια "ακριβώς από πάνω", αλλά λόγω του χειρισμού του. Ήταν το πρώτο video game του είδους που προσέφερε στον παίκτη τόσο λεπτομερή έλεγχο πάνω στη μπάλα και την τροχιά της, ανεξαρτήτως μάλιστα της κίνησης του ίδιου του ποδοσφαιριστή, καθιστώντας το γκολ... αληθινά δύσκολη υπόθεση - άξια πανηγυρισμού, όμως, όταν σημειωνόταν ένα τέτοιο. Σε συνδυασμό με τον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού του γενικότερα, το Kick Off δεν ήταν από εκείνα τα video games που ο καθένας μπορεί να απολαύσει αμέσως. Εκεί, ωστόσο, "κρυβόταν" στην πραγματικότητα η ομορφιά του... και η παθολογική αγάπη των οπαδών του φυσικά!

Γι' αυτόν τον τίτλο συνεργάζεται ο Dino Dini με την Digital Lounge - την εκδότρια που έφερε στην αγορά και τη σύγχρονη έκδοση ενός άλλου all-time classic, του Another World - ώστε μία εκμοντερνισμένη εκδοχή του να βρει το δρόμο της στα PlayStation4 και PlayStation Vita της Sony μέσα στο 2016. Ο Dini υπόσχεται να κρατήσει ανέπαφα όλα τα στοιχεία που περιγράψαμε και την συνολική "αίσθηση" του Kick Off, αλλά να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις νεότερες τεχνολογίες που τού είναι διαθέσιμες, όπως τον λεπτομερή αναλογικό έλεγχο προς όλες τις κατευθύνσεις και τα γραφικά 3D (για να μην... έχουμε εξεγέρσεις διευκρίνισε πως η κάμερα του παιχνιδιού παραμένει η "ακριβώς από πάνω").

Tο εκσυγχρονισμένο Kick Off θα διατεθεί αποκλειστικά για τα δύο συστήματα της Sony - είναι πιθανό η ιαπωνική εταιρεία να χρηματοδοτεί εν μέρει την όλη προσπάθεια - χωρίς να έχει μέχρι στιγμής τεθεί κανενός είδους χρονικό πλαίσιο για την κυκλοφορία του πέρα από το "κάποια στιγμή την επόμενη χρονιά". Ανυπονούμε ήδη, εννοείται!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ