Καμία μείωση τιμής στο Xbox 360

Διαψεύδει η Μicrosoft τις φήμες - και εξηγεί τους λόγους

Όταν, ως γνωστόν, υπάρχει ούτως ή άλλως αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο μεγάλες πολυεθνικές και η μία κάνει μία στρατηγική επιλογή που "αλλάζει τις ισορροπίες", το Web έχει τη συνήθεια να... περιμένει "αντίδραση" από την άλλη. Αυτόματα - κι ας μην είναι ακριβώς αυτονόητο κάτι τέτοιο. Ελάχιστες ημέρες, λοιπόν, από την ανακοίνωση της Sony σχετικά με τη μείωση της τιμής πώλησης του PlayStation3, τόσο τα Web sites που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα video games, όσο και άλλα οικονομικού περιεχομένου, άρχισαν να δημοσιεύουν άρθρα με θέμα το αν και κατά πόσο (ή και... πότε) η Microsoft θα έπρεπε να απαντήσει με μείωση στην τιμή πώλησης του Xbox 360.

Λογική κρίνεται, λοιπόν, η αντίδραση του Chris Lewis, του επικεφαλής της Microsoft για όλες της τις δραστηριότητες στο χώρο της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας. Ο Lewis σε προχθεσινή του συνέντευξη σε μεγάλο αγγλόφωνο Web site υπογράμμισε, γλαφυρά μάλιστα, πως η αμερικανική εταιρεία δεν κρίνει διόλου απαραίτητη μία μείωση τιμής για το δικό της σύστημα. Τα στελέχη της θεωρούν - σε πολύ μεγάλο βαθμό σωστά - πως το Xbox 360 συνεχίζει να έχει τα πλεονεκτήματα της ωριμότερης Δικτυακής υπηρεσίας (Xbox Live) και του εκτενέστερου καταλόγου games, έχοντας παράλληλα να επικαλεστεί την εμπορική επιτυχία του δικού της περιφερειακού ανίχνευσης κίνησης (Kinect) και το προβάδισμα που έχει στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου (ΗΠΑ).

Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με τα επιχειρήματα της Microsoft: η θέση της όντως συνεχίζει να είναι όσο σταθερή χρειάζεται, ώστε να έχει την άνεση παραμονής στο ίδιο σημείο κόστους εν όψει εορταστικής περιόδου. Το PS3 όμως ήδη σημειώνει σημαντική αύξηση πωλήσεων από την ημέρα της μείωσης τιμής και, πλησιάζοντας στις γιορτές, θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν το Xbox 360 θα επηρεαστεί ή όχι από αυτή τη... "φόρα" του συστήματος της Sony. Με μόλις €50 να χωρίζουν ουσιαστικά τα Xbox 360 και PS3 φέτος τα Χριστούγεννα, η... εξίσωση του πολέμου έχει διαμορφωθεί σε "Xbox Live + Kinect εναντίον 3D + Blu-ray". Κάθε πλευρά έχει τα δικά της ατού και, σε έναν ιδανικό κόσμο, αποφασιστικός παράγοντας επιλογής θα ήταν τα αποκλειστικά games: με άλλα λόγια το "Gears of War 3 + Forza MotorSport 4 εναντίον Resistance 3 + Uncharted 3". Τί θα αποφασίσει το κοινό που δεν έχει ακόμη επενδύσει σε ένα σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης υψηλής ευκρίνειας; Σε πέντε μήνες, θα ξέρουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ