Και το Drive Club το 2014

Εκτός εορταστικής περιόδου ο τίτλος αγώνων ταχύτητας της Sony για το PS4

Απ' ότι φαίνεται η εμπιστοσύνη της Sony στις ανεξάρτητες ομάδες ανάπτυξης games (τους γνωστούς indies) και στις μεγάλες της συνεργάτιδες εκδότριες εταιρείες, όπως η EA, η Activision και η Ubisoft, θα φανεί... εξαιρετικά χρήσιμη στο PlayStation4 κατά την πρώτη του περίοδο εμφάνισης στην παγκόσμια αγορά. Κι αυτό γιατί η ιαπωνική εταιρεία θα πρέπει να στηριχθεί σημαντικά πλέον στη δική τους συνεισφορά: το Drive Club, ο ένας από τους τρεις τίτλους της ίδιας της Sony που θα συνόδευε το PS4 στα ράφια, "ψιθυριζόταν" πως δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για να ολοκληρωθεί με τον τρόπο που η δημιουργός του, η Evolution Studios, θα ήθελε - και η Sony επιβεβαίωσε την εντύπωση αυτή, αναβάλλοντας την κυκλοφορία του για το πρώτο ή και δεύτερο τρίμηνο του 2014, καθώς συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσής του δεν γνωστοποιήθηκε.

Η αλήθεια είναι πως το Drive Club είναι ο τίτλος εκείνος ανάμεσα στους τρεις της Sony που δέχθηκε τις περισσότερο "χλιαρές" πρώτες κριτικές από την εμφάνισή του στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο, αλλά και αργότερα. Είναι ένα racing game το οποίο φιλοδοξεί να φέρει ένα στοιχείο που δεν έχει εξερευνηθεί ιδιαίτερα στην κατηγορία - αυτό της συνεργατικής συμμετοχής και των social επαφών ανάμεσα στους παίκτες - με τρόπο που να "ταιριάζει" στην εικόνα που έχουμε σχηματίσει για τα games επόμενης γενιάς. Όμως, όπως ήταν και η δική μας εντύπωση από την επαφή μας μαζί του, το Drive Club χρειαζόταν πιο πολλή δουλειά για να αγγίξει αυτό το επίπεδο ποιότητας και ενδιαφέροντος, ενώ και τεχνικά έδειχνε να υπολείπεται του τίτλου που, ως racing game, θ' αντιμετώπιζε αναγκαστικά το πρώτο διάστημα της πορείας του: του Forza MotorSport 5 για το Xbox One. Με αυτά ως δεδομένα επικροτούμε την απόφαση της Sony κι ας ήταν δύσκολη σε αυτό το χρονικό σημείο: προτιμούμε έναν νέο τίτλο για PS4 επιπέδου ΑΑΑ την άνοιξη, παρά έναν ΑΑ άμεσα.

Το πρόβλημα είναι πως το Drive Club σε ειδική του έκδοση θα ήταν ο δεύτερος τίτλος που η Sony θα προσέφερε δωρεάν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του PS4 στους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus (o άλλος παραμένει το εξαιρετικό ResoGun). H ιαπωνική εταιρεία, ευτυχώς, "έπραξε τα δέοντα" και μάλιστα προς όφελος των κατόχων PlayStation4. Τη θέση του Drive Club ως δεύτερος δωρεάν τίτλος παίρνει το διαφορετικό, αλλά πρωτότυπο και σίγουρα ποιοτικό Contrast (το trailer για τον film noir τίτλο της Compulsion μπορεί να δει κανείς εδώ), ενώ όταν κυκλοφορήσει το Drive Club την άνοιξη οι συνδρομητές PS Plus θα το λάβουν και αυτό δωρεάν. Μια χαρά!

Η απώλεια του Drive Club, πάντως, δεν παύει να είναι δυσάρεστη αν μη τί άλλο επειδή ακολουθεί μία ακόμη μεγαλύτερη, αυτήν του Watch Dogs της Ubisoft - του ίσως μόνου αληθινά "next-gen" τίτλου για τα φετινά Χριστούγεννα - που επίσης αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα για την άνοιξη του 2014. Το νέο Killzone αναδεικνύεται έτσι ως ο μόνος πιθανός τίτλος με χαρακτηριστικά "system-selller" από την ίδια τη Sony (το Knack εκ των πραγμάτων δεν είναι αυτού του επιπέδου) και η ιαπωνική εταιρεία θα πρέπει να στηριχθεί σε αυτόν, ελπίζοντας παράλληλα οι εκδόσεις των Battlefield 4, Assassin's Creed IV, Call of Duty Ghosts και Need for Speed Rivals για PS4 να είναι εμφανώς, ασυζητητί, σημαντικά ανώτερες των αντίστοιχων του PS3. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ