Και από το πουθενά... Wii Mini

Η Nintendo κυκλοφορεί καινούργια έκδοση του... προς συνταξιοδότηση Wii!

Να, γι' αυτό αγαπάμε τόσο αυτήν την αγορά της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας: ακόμη κι αν οι εκπλήξεις που ενίοτε προκύπτουν δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές ή ενδιαφέροντος μεγάλου, τουλάχιστον προκύπτουν τακτικά - σε αντίθεση με άλλες αγορές, όπου δεν προκύπτουν ποτέ! Χθες η Nintendo, για παράδειγμα, μετά από διαρροή στοιχείων που προέκυψε σε Δικτυακό κατάστημα του εξωτερικού, επιβεβαίωσε την ύπαρξη και την άμεση διάθεση νέου μοντέλου... Wii (!!!). H επίσημη πλέον ανακοίνωση έρχεται ελάχιστες ημέρες μετά το εμπορικό ξεκίνημα του διαδόχου του Wii, του WiiU, στις ΗΠΑ και εν όψει της αντίστοιχης διάθεσης του νέου συστήματος σε Ευρώπη και Αυστραλία σε λίγες μέρες.

Το Wii Mini, όπως είναι το όνομά του, είναι μία ανασχεδιασμένη έκδοση του παρόντος, γνωστού Wii όπως αυτές που έχουν παρουσιάσει οι Sony και Microsoft με τα PS3 και Xbox 360: τα εσωτερικά του υποσυστήματα δεν έχουν αλλάξει ή αναβαθμιστεί, έχει όμως διαφοροποιηθεί το περίβλημα και κατά συνέπεια η όλη εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος. Για την ακρίβεια, στην περίπτωση του Wii Mini όχι μόνο δεν έχει αναβαθμιστεί κάτι, αλλά έχουν αφαιρεθεί στοιχεία σε σχέση με το Wii: συγκεκριμένα οι θύρες σύνδεσης και το κύκλωμα που εξασφαλίζει την "προς τα πίσω" συμβατότητα με games του Nintendo Gamecube, όπως και η κάθε είδους (!) δυνατότητα σύνδεσης με το Internet, ενσύρματη ή ασύρματη. Αυτό εκ των πραγμάτων σημαίνει πως το Wii Mini δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αξιοποιήσει τις - ομολογουμένως βασικού επιπέδου και σε καμία περίπτωση αξιόλογες ή ανάλογες των PSN/Xbox Live - Δικτυακές υπηρεσίες της Nintendo. Μικρό το κακό, μεν, ελαφρώς... αναχρονιστικό δε να κυκλοφορεί εν έτει 2012 σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης χωρίς πρόσβαση στο Internet. Ο καθείς κι η γνώμη του, φυσικά.

Το Wii Mini πάντως ( για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένο, συμπαγές, μοντέρνο και σαφώς περισσότερο ευπαρουσίαστο σε σχέση με το Wii. To συγκεκριμένο μοντέλο θα διατεθεί αρχικά μόνο στον Καναδά - ναι... κι εμείς αδυνατούμε να καταλάβουμε για ποιό λόγο μόνο εκεί - γι' αυτό ίσως και ο συνδυασμός χρωμάτων του είναι το τεχνολογικό μαύρο και το, συμβολικό γι' αυτή τη χώρα, κόκκινο. Η Nintendo εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε πως σχέδια για διάθεσή του και σε άλλες αγορές υπάρχουν, αλλά από το 2013 και μετά. Το θετικότερο, δε, σε όλα αυτά είναι το γεγονός ότι ο ανασχεδιασμός και οι θυσίες στον εξοπλισμό έγιναν για καλό - τον καλύτερο - λόγο: το Wii Mini θα διατεθεί αντί μόλις $99 στον Καναδά. Αν αυτή η τιμή "μεταφερθεί" με τον ίδιο τρόπο και σε ΗΠΑ/Ευρώπη, ίσως η Nintendo έχει πιθανότητες να κρατήσει το Wii "ζωντανό" στην αγορά, έστω και με την μόνο υπάρχουσα πια βιβλιοθήκη τίτλων του (αφού νέα games γι' αυτό δεν θα κυκλοφορούν παρά ελάχιστα από τα Χριστούγεννα και μετά). Σε κάθε περίπτωση, ενδιαφέρον πείραμα. Θα αποδώσει; Θα δείξει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ