Η μουσική που θέλεις στα PC games σου, δωρεάν

Λειτουργία αναπαραγωγής MP3 μέσα στους τίτλους της Steam μέσω του νέου Music Player

Είναι αλήθεια πως, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ περισσότερες οι εταιρείες παραγωγής που έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλο ρόλο μπορεί να παίξει η μουσική στην ατμόσφαιρα, το ρυθμό και το στυλ ενός video game, απ' ότι ήταν στο παρελθόν. Και πάλι, ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που είτε κάποιος τίτλος δεν έχει ιδιαίτερα προσεγμένο soundtrack, είτε αυτό απλά δεν είναι της προτίμησης του παίκτη. Άλλοι gamers θέλουν να οδηγούν εικονικά αυτοκίνητα με hard rock να "παίζει" στο υπόβαθρο, άλλοι με τραγούδια Top 40. Άλλοι gamers θέλουν να "πυροβολούν" αγνώστους από σε εικονικά πεδία μάχης με υπόβαθρο heavy metal, άλλοι με τη συνοδεία trance. Ε, η Valve μόλις έδωσε σε όλους τους PC gamers τη δυνατότητα να διαλέξουν οι ίδιοι τη μουσική που προτιμούν στους αγαπημένους τους τίτλους, με τον Steam Music Player.

Δεν πρόκειται για ένα ακόμη πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων όπως π.χ. το Winamp: o Steam Music Player είναι ενσωματωμένος μέσα στην ίδια την εφαρμογή απ' όπου εκατομμύρια gamers (πάνω από 100 σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση) διαχειρίζονται τους τίτλους που αγοράζουν από το δημοφιλέστατο ομώνυμο Δικτυακό κατάστημα. Ο χρήστης μπορεί να τον "καλέσει" οποιαδήποτε στιγμή κατά την εξέλιξη ενός PC game και, έχοντας πιθανώς "χαμηλώσει" τη μουσική του εκάστοτε τίτλου στο minimum, να ακούσει μέσω του Steam Music Player τα αρχεία ήχου της επιλογής του. Η λειτουργία επιτρέπει την αναπαραγωγή MP3 που βρίσκονται στο σκληρό δίσκο του εκάστοτε PC, υποστηρίζοντας playlists αλλά και mix μουσικών κομματιών χωρίς πρόβλημα. Από πλευράς δυνατοτήτων κι επιλογών δεν πρόκειται για τον player που θα... αλλάξει τα δεδομένα των εφαρμογών του είδους, αλλά είναι απολύτως επαρκής για τη βασική του "αποστολή".

Η Valve, προκειμένου να "γιορτάσει" τρόπον τινά τη διάθεση της ενδιαφέρουσας αυτής λειτουργίας, προσφέρει τα soundtrack πάρα, πάρα πολλών games της χωρίς κόστος: αν ο παίκτης έχει αγοράσει έναν από τους τίτλους της ήδη, για τον οποίο το soundtrack πωλείται ξεχωριστά - όπως τα Half Life, Half Life Episode II, Portal και Portal 2 - η αμερικανική εταιρεία τού προσφέρει το δεύτερο δωρεάν. H προσφορά αυτή ισχύει έως την 1η Οκτώβρη (όλα τα σχετικά links βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα) και, με μάλλον... δεδομένο το γεγονός ότι όλοι έχουμε αγοράσει τους τίτλους της Valve σε απίθανα χαμηλές τιμές στο παρελθόν ως τμήμα "πακέτων" της, η ευκαιρία να αποκτήσει κανείς τα soundtrack χωρίς να πληρώσει τίποτε ίσως δεν πρέπει να χαθεί. Ας γυρίσουμε τώρα στους αγώνες του GRID Autosport, ακούγοντας το πιο πρόσφατο... A State of Trance!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ