Halo 3 ODST

Master Chief απών, Ποιότητα παρούσα

Όπως ωστόσο κάθε κάτοχος κάθε Xbox που έχει ασχοληθεί με οποιοδήποτε Halo μπορεί να βεβαιώσει, το ισχυρό σημείο της σειράς βρίσκεται στο τμήμα συμμετοχής πολλών παικτών, τοπικά ή Δικτυακά - και το ODST δεν διαφέρει, έχοντας να προσφέρει πληθώρα υλικού σε αυτόν τον τομέα. Σημαντικότερο νέο στοιχείο είναι ο τρόπος παιχνιδιού με το όνομα Firefight, ο οποίος θέτει έναν έως τέσσερις παίκτες (θα πρέπει να ανήκουν ο ένας στην Friends List του άλλου) αντιμέτωπους με όλο και ισχυρότερα "κύματα" αντιπάλων. Δεν είναι πρωτότυπο, είναι όμως απίθανα διασκεδαστικό με τους σωστούς συμπαίκτες. Στο δεύτερο DVD του τίτλου, επίσης, προστίθενται τρεις νέες πίστες για multiplayer συμμετοχή - Citadel, Longshore και Heretic - πολύ όμορφα σχεδιασμένες. Όλες οι υπόλοιπες, όμως, 21 στο σύνολο, είναι είτε αυτές που περιείχε το αρχικό Halo 3, είτε εκείνες που είχαν διατεθεί προς πώληση στο μεσοδιάστημα από τη Microsoft μέσω Xbox Live. Με άλλα λόγια, πίστες που πάρα πολλοί gamers ενδέχεται να έχουν ήδη, γεγονός που γι' αυτούς μειώνει σημαντικά την αξία του ODST.

Στον τεχνικό τομέα, βέβαια, δεν περιμέναμε... θαύματα, οπότε δεν τα εισπράξαμε: το ODST κινείται στα ίδια επίπεδα με το Halo 3 για αυτονόητους λόγους, κάτι όχι απαραίτητα κακό αλλά όχι κι εντυπωσιακό. Ο ήχος και πάλι είναι σημαντικά καλύτερος από τα γραφικά, με το επικό soundtrack και τα εφέ να προσδίδουν σινε-χαρακτήρα σε κάθε αποστολή του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα. Ο έλεγχος δεν δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι επιλογές και οι ρυθμίσεις είναι οι τυπικές, χωρίς να απουσιάζει κάτι σημαντικό. Γενικότερα ως παραγωγή το ODST είναι υψηλού επιπέδου, αλλά συνάμα και... προβλέψιμο. Ό,τι περιμένει κανείς και όχι κάτι παραπάνω. Αυτός ο λόγος - - μας δίνει την αίσθηση πως η Microsoft θα πρέπει να στηριχθεί πολύ περισσότερο στο Forza MotorSport 3 για να επιδείξει και φέτος τί μπορεί να κάνει το Xbox 360.

Ένα... Halo χωρίς τον Master Chief, λοιπόν, αλλά σωστό. Προσεγμένο. Αγοράζουμε; Η απάντηση είναι - αυτή τη φορά κι έτσι για αλλαγή - πάρα πολύ εύκολη: αγοράζει μόνο το κοινό που αγάπησε τα Halo. Κάθε φίλος και φίλη που δεν ασχολήθηκε μέχρι σήμερα με τη διάσημη σειρά τίτλων στο Xbox 360, δεν θα βρει κανένα λόγο να το πράξει με το ODST. Οι πολυάριθμοι gamers που έχουν ακολουθήσει τον Master Chief μέχρι σήμερα, όμως, είναι βέβαιο ότι και θέλουν να επιστρέψουν στον κόσμο του και θα απολαύσουν τις ώρες τους σ' αυτόν. Αναμένουμε πάντως με περισσότερο ενδιαφέρον το Halo Reach του χρόνου τέτοιο καιρό γιατί, πολύ απλά, το franchise της Microsoft πιθανώς δεν θα έχει την πολυτέλεια να "μείνει στο προσκήνιο" με παραγωγές-expansion όπως το ODST για δεύτερη φορά. Η αλήθεια να λέγεται, για να μην... παρεξηγείται, σωστά;

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ