H Microsoft εξαγοράζει τα Gears of War

Άλλο ένα "βέλος" στη "φαρέτρα" του Xbox One, εν αναμονή σχετικών ανακοινώσεων

Μπορεί η θρυλική σειρά των Halo να είναι αυτή που έχει συνδέσει το όνομά της περισσότερο απ' όλες με αυτό των Xbox της Microsoft, στην "πρεμιέρα" όμως του Xbox 360 το Νοέμβρη του 2006 ήταν ένας άλλος τίτλος (που εγκαινίασε νέα σειρά games) αυτός που χρησίμευσε ως "λόγος αγοράς" του και σε σημαντικό βαθμό διαμόρφωσε το χαρακτήρα του συστήματος αυτού. Ήταν το Gears of War της Epic. Ωμό, αιματηρό, καταιγιστικό, ήταν ακριβώς το είδος του τίτλου που χρειαζόταν η Microsoft, στη σωστή στιγμή: και τί μπορούσε να κάνει το Xbox 360 επέδειξε, και το ενδιαφέρον του κοινού που θα αγόραζε πρώτο ένα Xbox 360 κέντρισε. Ακολούθησαν τρία ακόμη Gears of War έκτοτε, τα οποία μπορεί μεν να μην παρέκλιναν ιδιαίτερα από την αρχική "συνταγή", αλλά κατάφερναν και να εξελίξουν τεχνικά τη σειρά, και να την εμπλουτίσουν με νέα στοιχεία - ειδικά στο τμήμα της ανταγωνιστικής ή συνεργατικής συμμετοχής παικτών μέσω Xbox Live.

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε, λοιπόν, για ποιούς λόγους η Microsoft ανακοίνωσε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την εξαγορά της σειράς των Gears of War από τη δημιουργό της, την Epic. Η εξαγορά καλύπτει όχι μόνο τους παρελθόντες τίτλους αλλά - το σημαντικότερο - τα πνευματικά δικαιώματα χρήσης του υλικού της σειράς, καθώς και όλη τη δουλειά που έχει γίνει επί σχεδόν 7 χρόνια για να "χτιστεί" αυτός ο πειστικός εικονικός κόσμος του πλανήτη Sera. Έτσι η Microsoft μπορεί να αντλήσει υλικό για το πρώτο Gears of War στο Xbox One όπως η ίδια κρίνει περισσότερο σκόπιμο, εξασφαλίζοντας παράλληλα πως η σειρά θα παραμείνει αποκλειστική στα δικά της συστήματα και δεν θα υπάρξει ποτέ έκδοση Gears of War π.χ. για το PlayStation4.

Στο πλαίσιο της εξαγοράς των Gears of War, άλλωστε, η Microsoft προσέλαβε σε θέση διοικητική και εποπτική τον Rod Fergusson, πρώην μέλος της ομάδας της Epic που δημιούργησε τη σειρά εξ αρχής. Ο Fergusson αναλαμβάνει καθήκοντα άμεσα, ώστε η εταιρεία ανάπτυξης που θα φέρει το πρώτο Gears of War στο Xbox One, η Black Tusk, να ξεκινήσει τη σχετική δουλειά προετοιμασίας το συντομότερο δυνατό. H Microsoft δεν ανακοίνωσε, όπως ήταν φυσικό, τίποτε περισσότερο για τα σχέδιά της σχετικά με τα Gears of War συνολικά, υποσχέθηκε όμως ότι κάποια από αυτά θα αποκαλυφθούν μέσα στη χρονιά - εικάζουμε ίσως και στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο. Η εξαγορά των Gears of War, πάντως, αφήνει σε αμφίβολη θέση την Epic, η οποία - μετά την αποχώρηση πολλών στελεχών της το τελευταίο 18μηνο - δεν έχει ουσιαστικά κανένα νέο video game προς ανάπτυξη να επιδείξει. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως η Epic θα επικεντρωθεί από δω και στο εξής στην εξέλιξη της Unreal Engine 4, του συστήματος δημιουργίας video games που πωλεί σε άλλες εταιρείες προς αξιοποίηση. Μία από αυτές τις εταιρείες, άλλωστε, τυγχάνει να είναι και η Microsoft. Τυχαίο αυτό για τα επόμενα Gears of War; Εννοείται πως όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ